Uskoro kreće i besplatni gradski prevoz u Srbobranu

Besplatni autobuski prevoz na opštinskoj relaciji profunkcionisao je 1. oktobra 2017. godine, dok bi gradska linija u Srbobranu, gde građani takođe neće morati da izdvajaju novac za kartu, sa radom trebala da započne uskoro, nakon što se, verovatno ove nedelje, na tačno određenim mestima postave table na kojima će pisati red vožnje.

Ovo je za ''Radio Srbobran'' otkrio predsednik opštine Radivoj Paroški koji je dodao da će pomenuti gradski prevoz moći da koriste svi građani.

     - On će omogućiti brz i bezbedan transport dece u škole, a tu pre svega mislimo na one koji žive na rubnim delovima našeg mesta. Naravno, gradskom linijom će moći da se voze i svi ostali koji recimo treba da odu u Dom zdravlja, na pijacu, u opštinu i slično. Obezbedili smo novac kako bi i ovaj prevoz bio besplatan, mada možda nije još toliko hitan zbog vremena, ali zima se ipak polako bliži – poručio je Paroški.

Naš sagovornik je naglasio još i da su za međumesni prevoz učenika koji putuju za Novi Sad, Bečej, Vrbas i druga mesta obezbeđene subvencije u iznosu od 25 posto.

    - Moram da istaknem da smo sa prevoznikom koji obavlja ovaj prevoz iz naše opštine imali plodne razgovore u smislu da se i ostale cene, pre svega mesečne karte za učenike, urede tako da one budu što jeftinije i da na takav način pomognemo našim građanima, a mislim da ćemo imati rezultate – zaključio je prvi čovek opštine Srbobran.

Darko Vujinović