Uređena deonica atarskog puta duga 610 metara

Radovi na asfaltiranju atarskog puta, koji je zapravo nastavak ''prekog puta'', su završeni, a ovog puta uređena je deonica duga 610 metara. Atarski put je u ponedeljak, 2. oktobra 2017. godine obišla delegacija lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Radivojem Paroškim, pojačana direktorom JKP ''Graditelj'' Đorđem Radetićem i predstavnikom izvođača radova kompanije ''Karin Komerc''.

Prvi čovek opštine istakao je da je lokalna vlast izdvojila značajna sredstva za ovu deonicu, a u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu je uspela i da je završi.

    - Ovaj deo je bio izuzetno loš s obzirom da postoji takav deo zemljišta koji onemogućava korišćenje atarskog puta na pravi način, pa su ljudi, u nemogućnosti da odu do svojih parcela, gazili tuđe imanje. Kada budemo radili druge planove vezano za ovaj pravac doći ćemo praktično do spajanja državnih puteva Srbobran-Bečej i Srbobran-Vrbas kako bi na ovakav način naši poljoprivrednici mogli da koriste atarski put u najboljem smislu, da obiđu naseljeno mesto i svoje potrebe obavljaju direktno povezujući ova dva puta – naveo je u obraćanju medijima Paroški.

On je rekao da je tekuća godina bila mnogo uspešna kada se radi o investicijama u poljoprivredu, ali zato su pripremljeni značajni planovi da naredna bude udarnička, kada se radi o vraćanju novca u ovu oblast.

    - Ove godine je planirano oko 120 miliona dinara za poljoprivredu. Manji deo je utrošen, tako da nam za sledeću ostaje znatno veći deo i sa dobrim planiranjem imaćemo značajne rezultate. Moram da naglasim činjenicu da je ove godine opština prvi put u svom budžetu planirala sredstva koja su namenjena subvenciji u poljoprivredi, pa iako ta sredstva u ovom momentu nisu u onom obimu kakvom mi očekujemo. Hoćemo da omogućimo da poljoprivreda bude značajna poluga u zapošljavanju, a ona to može da bude ako idemo na intezivniju proizvodnju – poručio je predsednik opštine.

Pored Paroškog, ispred lokalne samouprave pojavili su se i članovi Opštinskog veća Đorđe Džekov, Radivoj Debeljački, ali i naslednik Nebojše Nedeljkovića na mestu većnika zaduženog za poljoprivredu, Relja Kurjački.

    - Trudiću se da u narednom periodu opravdam ono zbog čega sam izabran. Gledaću da se što više oslonim na sredstva koja imamo i da ih utrošimo na najbolji mogući način za dobrobit građana. Ovo je deo puta koji nije bio prohodan bar šest meseci godišnje, zbog specifičnosti terena jedne doline gde se voda često zadržavala i čitav deo atara razleva nije bio povezan sa međunarodnim putem koji vodi od Srbobrana ka Feketiću. Ima još problematičnih mesta i mi ćemo gledati da u narednom periodu ta mesta lociramo i uradimo posao u što kraćem mogućem roku – kazao je Kurjački za ''Radio Srbobran''.

Darko Vujinović