Kome će ove godine pripasti Oktobarska nagrada, zvanje Počasnog građanina opštine Srbobran i Zahvalnica?

Opština Srbobran raspisala je javni poziv za podnošenje predloga za dodelu Oktobarske nagrade opštine Srbobran, zvanja Počasnog građanina opštine Srbobran i Zahvalnice.

Oktobarska nagrada opštine Srbobran dodeljuje se za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u nauci, kulturi, umetnosti, prosveti, zdravstvu, fizičkoj kulturi, sportu, novinarstvu, proizvodnom radu ili u drugim oblastima privrednog i društvenog života. Nagrada se može dodeliti i za celokupno stvaralaštvo, a dodeljuje se pojedincima ili grupama autora za zajedničko ostvarenje.

Zvanje počasnog građanina opštine Srbobran dodeljuje se kao najviša lična počast i izraz posebnog poštovanja građanima koji uživaju ugled u zemlji i u svetu. Zahvalnica se dodeljuje građanima, preduzećima, ustanovama, organizacijama ili mesnim zajednicama za postignute primerene rezultate i uspehe u radu, učinjene podvige, humana dela, kao i za ispoljenu hrabrost i požrtvovanje u spasavanju života ljudi i materijalnih dobara.

Predlozi moraju biti sačinjeni u pisanoj formi i moraju biti obrazloženi. Predlozi se dostavljaju zaključno sa subotom, 30. septembrom, na adresu Opštinska uprava Srbobran, Trg slobode 2, sa naznakom Predlog za Oktobarsku nagradu i priznanja.