SPS i JS: Pobeda u prvom krugu je bila naš cilj!

Čelnici Opštinskih odbora Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije ističu da su zadovoljni rezultatom koji je ostvaren na predsedničkim izborima u opštini Srbobran, odnosno pobedom kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića već u prvom krugu što je i bio osnovni cilj, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, 3. aprila 2017. godine.

Prvi čovek srbobranskih socijalista Zoran Mladenović kaže da je vrlo jednostavno nakon izbora podržati Vučića i osećati se kao deo tima koji je pobedio, ali da to nije bilo baš lako.

    - Pokazalo se tačnim ono što je rekao predsednik SPS-a, a to je da zajednički nastup Vučića i Dačića donosi pobedu u prvom krugu. Da je bilo nastavka, odnosno drugog kruga, to bi značilo još mesec dana bavljenja izborima, a Srbija nema vremena za to. Sada je važno potvrditi stabilnost. Nama je bilo jako drago što smo bili u prilici da pomognemo i ostvarimo zadatke koje smo dobili iz vrha stranke – poručio je Mladenović i dodao da se nada će ova pobeda opštini Srbobran omogućiti energičniji i brži korak u narednom periodu.

Po njegovim rečima, građani su prepoznali šta je bila poruka svih stranaka koje su podržale Vučića, a to je da je potrebna već u prvom krugu, zatim da je potrebna stabilnost, energičnost, autoritet, ali i, kako sam kaže, čvrsta ruka kako bi Srbija mogla da krene dalje.

    - Očekujem da se uverimo zašto su mnogi državnici poput Vladimira Putina, Angele Merkel i predstavnici vrha vlasti Mađarske i Austrije podržali Vučića u nameri da osvoji predsednički mandat. Sve to daju veru i nadu da možemo nastaviti dalje – zaključio je nekadašnji predsednik opštine Srbobran.

Poverenik opštinskog odbora Jedinstvene Srbije za Srbobran Jovan Perović naglašava da je njegova stranka bila dosledna stavovima koje je zauzela i ponovio da je osnovni zadatak bio da Vučić pobedi u prvom krugu.

    - Meni je posebno drago što smo uspeli da pobedimo i u našoj opštini, jer smo imali specifičnu situaciju nekoliko dana pred izbore. Rekao bih da smo ovo dobili zajedničkim snagama i zahvaljujem se svima koji su dali glas našem kandidatu – podvukao je Perović.

Darko Vujinović