Srbobranski naprednjaci verovali u Vučićevu pobedu

Predstavnici Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Srbobran poručuju da je pobeda Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima briljantna i da su čvrsto verovali u njega, a zahvaljuju se koalicionim partnerima i svim ljudima koji su glasali za njega, kao i aktivistima ove stranke, rečeno je na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, 3. aprila 2017. godine.

Predsednik opštine i poverenik opštinskog odbora SNS Neško Čestić kaže da su se građani Srbobrana u velikom broju izjasnili da je Vučić najbolji izbor za predsednik države.

    - Mi u stranci smo znali kakav će biti konačan rezultat, samo nismo bili sigurni sa kojim procentom će naš kandidat pobediti. Od ovoga će profitirati cela Srbija i njeni građani bez obzira na nacionalnu, versku ili političku pripadnost. Svi koji su imali iluzije da će pobediti Vučića, sada su shvatili da bez volje naroda to nije moguće. Korišćena sva moguća sredstva, i kao što vidite, nije im pošlo za rukom da pobede ovog čoveka – ocenio je Čestić i dodao da kada se sve sabere, više od 80 posto birača u opštini Srbobran glasalo protiv Saše Jankovića.

On je posebno naglasio da ovo nisu bili lokalni izbori i da će se oni održati tek za tri godine. Kako kaže, do tada će ova opštinska vlast imati priliku da pokaže šta zna i ume, a građani će onda moći da ocene šta su to uradili tokom trajanja mandata.

Predsednik Skupštine opštine Srbobran Radivoj Paroški tvrdi da je opštinski odbor SNS u ove izbore ušao veoma organizovano i da Vučić svojom harizmom i dosadašnjim rezultatima zaslužuje podršku.

    - Veliki broj naših aktivista je vredno radio, mada su neki zamerali što su oni toliko vidljivi na terenu, ali zlobnici su time samo hteli da naprave lošu atmosferu u našoj opštini, u čemu ipak nisu uspeli. Izlaznost je bila velika, oko 60 posto, a u saradnji sa koalicionim partnerima smo ostvarili veoma dobar rezultat – navodi Paroški i ističe da je SNS u opštini obučila veliki broj svojih ljudi da u biračkim odborima odrade svoj posao kako treba i u skladu sa zakonom, kao i da je sve prošlo bez incidenata.

Radivoj Debeljački se u ime mesnog odbora SNS zahvalio svim članovima stranke, posebno onim najaktivnijim koji su učestvovali u izbornom ciklusu, jer je na njih pao veliki teret. Prema njegovim rečima, oni su svojim zalaganjem i doprinosom pokazali da veruju u Aleksandra Vučića i njegovu politiku.

Načelnik Opštinske uprave Srbobran Julija Popić rekla je da su izbori na teritoriji ove opštine potvrđeni i kao takvi priznati sa svojim rezultatima.

Darko Vujinović