U toku je prijava za informatičku obuku poljoprivrednika

Lokalna samouprava organizovaće besplatnu osnovnu informatičku obuku za registrovana poljoprivredna gazdinstva iz sva tri naseljena mesta opštine Srbobran, a rok za prijavu je produžen do petka, 7. aprila 2017. godine.

Prema rečima člana Opštinskog veća zaduženog za poljoprivredu Nebojše Nedeljkovića, rad na računarima danas spada u domen osnovne pismenosti i ljudi koje žele da se obuče u ovoj oblasti imaće neuporedivo veće šanse i mogućnosti pristupa novim informacijama.

    - Obuka se sastoji od šest predavanja, svako će trajati dva sata i 15 minuta i u okviru toga će poljoprivrednici dobiti osnovno znanje. Svi koji se prijave mogu, ako žele, poneti svoje laptopove, a na raspolaganju će im i biti računari iz školskih kabineta za informatiku gde će časovi biti održavani. Predavanje će biti moguće slušati na srpskom i mađarskom jeziku – rekao je Nedeljković i dodao da nije nužno da na obuci bude samo nosilac poljoprivrednog gazdinstva, već to može biti i neko od članova porodice.

Nakon isteka roka za prijavu, u Velikoj sali opštine Srbobran biće organizovan skup gde će se učesnicima obratiti predsednik opštine Neško Čestić, i tada će sa predavačima biti dogovoreni tačni termini i mesta gde će se održavati obuka.

Inače, prijava za osnovnu informatičku obuku poljoprivrednika se obavlja preko Milice Zarić na broj telefona 069/582-17-00

Nedeljković još napominje da ove godine počinje vođenje knjige polja koje će biti neophodno, a u tu će se između ostalog nalaziti setvena struktura, preparati koje poljoprivrednici koriste, kao i troškovnik. Kako kaže, to biti kratak presek profitabilnosti proizvodnje.

Darko Vujinović