Uskoro konkurs koji podržava razvoj preduzetništva i privrede

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj pomaže pri pisanju konkursa i prijavi za razne kredite, a ljudi se najviše interesuju za opremu koja će pomoći njihovoj proizvodnji što se tiče poljoprivrede, ali i razvoja preduzetništva, kaže rukovodilac ove kancelarije Radivoj Debeljački.

Prema njegovim rečima, zanimaju se i za prve korake u poslovanju, pa je lokalna samouprava pripremila jedan predlog konkursa koji će biti objavljen vrlo uskoro i koji će podržavati razvoj preduzetništva i postojeće privrede.

    - Tako da će sada razvojni krediti za poljoprivredu i preduzetništvo biti objedinjeni sa lokalnim konkursom za privredu i preduzetništvo i praktično ćemo na taj način zatvoriti krug sa različitim fondovima koji će biti dostupni za naše ljude koji se bave ovom delatnošću.

Debeljački poručuje da će Kancelarija čiji je rukovodilac, sve građane koji su zainteresovani za razvojne kredite ili za bilo koji vid podsticaja preko drugih institucija koji sarađuju sa KLER-om, uputiti na ljude i kontakte koje ima sa njima.

On navodi konkretan primer da ako je neko zainteresovan za razvojni kredit koji je prezentovan u Maloj sali opštine Srbobran u ponedeljak 20. marta 2017. godine, može da se javi KLER-u koji će ih uputiti na osnovnu neophodnu dokumentaciju, a za sve neke dodatne stvari oni mogu obezbediti sagovornika u Razvojnom fondu AP Vojvodine i reći im šta je ono što je dodatno potrebno da bi taj kredit bio moguć. 

Darko Vujinović