Opština Srbobran renovira odmaralište u Sutomoru?

Lokalna samouprava ima želju da renovira ''Odmaralište Srbobran'' u Sutomoru jer je tamo dosta stvari u propadanju, ali u ovom trenutku ne postoji pravi izvor sredstava za obnovu, rečeno je na 7. sednici Skupštine opštine Srbobran održanoj 23. februara 2017. godine.

Prema rečima predsednika opštine Neška Čestića, kada bi komisija posetila odmaralište ne bi dala upotrebnu dozvolu, ali je želja da ono i dalje ostane naše i zbog toga se mora renovirati kako bi mogli da popunjavamo kapacitete i ostvarimo prihode.

    - Tamo je opšti haos i nemamo šta da pružimo turistima, ali uložićemo napore da za što kraći period, recimo za sledeću sezonu, odmaralište bude takvo da smete nekom da ponudite da tamo odvede svoju porodicu – rekao je Čestić.

Inače, na sednici je doneta odluka o prvom rebalansu budžeta za 2017. godinu, a odbornici su između ostalog izglasali prestanak mandata Miodragu Šijačkom (Odbornička grupa Branko Gajin) nakon ostavke, pa mu je mesto zauzeo njegov stranački kolega Rajko Đurić.

Svetlana Đorđin (SPS) je iznela problem deponije u Nadalju gde se i dalje donosi đubre iako je doneta odluka da se ona zatvori, ali i upitala ima li šanse da se nastavi priča sa bazenom koji bi radio cele godine, jer, kako kaže, on bi mogao da posluži deci da pravilno razvijaju svoje telo i naglasila da je Srbobran na crnoj listi kada se radi o deformitetu kičmenog stuba.

Nezavisni odbornik Jovan Tutorov, je govoreći o javnom komunalnom preduzeću ''Graditelj'' rekao da su prioriteti koje građani očekuju zdrava voda za piće, nov kamion za odnošenje smeća i uklanjanje pasa sa ulica u čitavoj opštini.

Prema njegovim rečima, ljudi žive u strahu, a opština mora da plaća velika kazne kada se prijavi ujed psa. On je takođe, govoreći o psima, rekao da u Srbobranu postoji nelegalan azil u privatnoj kući, odakle se širi neprijatan miris i gde se svaki dan nalazi po 15 do 30 pasa.

Darko Vujinović