Novi i povoljniji konkursi Razvojnog fonda AP Vojvodine

Nadzorni odbor Razvojnog fonda Autonomne pokrajine Vojvodine  usvojio je nove konkurse za pravna lica i preduzetnike, za registrovana poljoprivredna gazdinstva i za lokalne samouprave.

Kako navode u ovom Razvojnom fondu nove kreditne linije su znatno povoljnije u odnosu na prethodni period. Procedura je pojednostavljena, a sredstva obezbeđenja značajno smanjena.

Kamatne stope godišnje iznose jedan odsto ukoliko je sredstvo obezbeđenja bankarska garancija i dva odsto ako je sredstvo obezbeđenja hipoteka kada korisnik kredita dolazi iz lokalne samouprave sa teritorije pokrajine Vojvodine koje se nalaze u trećoj i četvrtoj grupi razvijenosti, kao što je Srbobran.

Direktor Razvojnog fonda Goran Savić izjavio je da je u toku ove 2017. godine  kroz konkurse opredeljeno 2,5 milijarde dinara, odnosno približno 20 miliona evra. Takođe, sredstva obezbeđenja su znatno prilagođena trenutnoj situaciji na tržištu pa će privrednicima i poljoprivrednicima biti  u velikoj meri olakšano njihovo korišćenje.

    - Kada je reč o grejs periodu koji pružamo našim klijentima, moram da napomenem da su to trenutno najduži rokovi koji se mogu naći u ponudi kreditnih linija. Za investicione projekte opredeljen je period mirovanja otplate do 24 meseca, a za obrtna sredstva do 6 meseci – poručuje Savić.

Takođe, omogućeno je i davanje ručne zaloge na novu kupljenu pogonsku mehanizaciju kod kreditiranja registrovanih poljoprivrednih gazdinstava pa tako sada poljoprivrednici uz 20% učešća mogu dati zalogu na predmet kupovine. Važno je napomenuti da je smanjena i naknada za obradu kreditnog zahteva sa 10.000 na 5.000 dinara.

    - Trudimo se da pokretačima privrednih aktivnosti maskimalno izađemo u susret i to ćemo činiti u narednom periodu. Obilazimo vojvođanske opštine, pričamo sa privrednicima i poljoprivrednicima i njihovim zahtevima izlazimo u susret – kaže direktor Razvojnog fonda.

Svi konkursi su otvoreni tokom cele godine, a dodatne informacije mogu se dobiti na adresi Bulevar cara Lazara 7a u Novom Sadu, u Sektoru za kredite, zatim elektronskim putem: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili pozivom na neke od sledećih brojeva telefona: 021/454-334; 021/450-698; 021/450-702; 021/6351-022; 021/6351-014.