Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija

Opština Srbobran raspisala je konkurs za dodelu stipendija za studente sa teritorije opštine Srbobran za školsku 2017/2018. godinu.

Pravo na stipendiju student može ostvariti pod sledećim uslovima: da je državljanin Republike Srbije i da ima prebivalište na teritoriji opštine Srbobran, da upisuje prvi put bilo koju godinu studija prvog stepena ili studije drugog stepena na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija, Autonomna pokrajina ili jedinica lokalne samouprave, da nije gubio nijednu godinu tokom studija, da je iz prethodnih godina školovanja (od I-IV razreda srednje škole) postigao najmanje prosečnu ocenu 4,00 (za studente prve godine studija), odnosno da je iz prethodnih godina studiranja postigao najmanje prosečnu ocenu 7 (za studente druge i viših godina studija i apsolvente, u daljem tekstu: studenti ostalih godina studija), da već nije korisnik stipendije iz drugih državnih institucija, po bilo kom osnovu.

Pravo učeća na konkursu nemaju studenti koji imaju status apsolventa, koji su u radnom odnosu i koji su već navršili 26 godina života.

Prema pravilniku, broj stipendija po godinama studija određen je na sledeći način: za studente 1. godine studija - 25 stipendija; za studente ostalih godina studija, sa ostvarenom prosečnom ocenom tokom studija od 7 do 7,99 - 30 stipendija; za studente ostalih godina studija, sa ostvarenom prosečnom ocenom tokom studija od 8 do 10 - 50 stipendija.

Konkurs i prateće obrasce možete preuzeti ovde.