Završen sedmi praznični vašar u u Spomen kući Nandora Giona

Kulturni centar Nandora Giona u Srbobranu je u Spomen kući ovog pisca po sedmi put organizovao Božićni i novogodišnji vašar koji je održan u subotu, 16. decembra 2017. godine.

Tokom sedam sati njegovog trajanja prisutni su imali priliku da kupe praznične ukrase i vence, drvene igračke, heklane i krpene lutke i još po koje sitnice ručne izrade.

Jedna od prodavaca bila je i Radmila Alargić koja je prodavala upravo heklane lutke, različitih veličina, oblika i boja.

    - Drago mi je što sam zajedno sa koleginicom mogla da dođem i izložim svoje radove u veoma prijatnoj atmosferi. Jako sam zadovoljna kada vidim osmehe na licima dece, njima su ove lutke interesantne, jer su unikatne, jedino su roditelji nešto manje zadovoljni zbog toga što je ručni rad skuplji, nego kada se radi industrijski – navodi naša sagovornica koja dodaje da ima redovne kupce, iako radi svega godinu i po dana.

Ova profesorka matematike u penziji poručuje još da joj za pravljenje manje lutke potrebno oko dva sata, dok za one veće mora da izdvoji četiri ili više sati.

Darko Vujinović