Darko Rundek, ''Plavi orkestar'' i ''S.A.R.S.'' za doček u Novom Sadu

Doček Nove 2018. godine u Novom Sadu biće organizovan na četiri lokacije – Trgu slobode, Trgu republike, u Studiju M i u Ledenoj šumi u Dunavskom parku.

Novosađani, ali i svi oni koji budu u Srpskoj Atini 31. decembra moći će da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu. Najatraktivnija imena domaće i regionalne scene, kao i uvek, rezervisana su za Trge slobode.

Na tom mestu poslednjeg dana ove godine od 21 čas nastupiće Darko Rundek, a od 22 sata i 45 minuta svoje hitove ''prašiće'' sarajevski ''Plavi orkestar'' na čelu sa Sašom Lošićem. Sa njima svi prisutni i ući u novu 2018., a posle ove dvočasovne svirke na binu se penje popularni ''S.A.R.S.'' sa frontmenom Žarkom Kovačevićem i ostalim članovima ove grupe iz Beograda.

Žurka na Trgu republike počeće mnogo ranije, pa će se, samim tim, ranije i završiti. Tačno u podne izlazi kreativni višebojac ''Branimir i neprijatelji'', od 13 časova će se performansom i magičnim birtanskim rokenrol zvucima predstaviti ''The Gift'', a u 14.45 izlazi ''Jeuns'', najavljena kao novosadska afro-pozitiva. Termin između 16.15 i 17.30 namenjen je ''Čičinim čvorcima'', lokalnim džezerima, a poslednji na Trgu republike nastupiće ''Resident DJ Dirty'' sa šlagerima koje smo voleli.

Program u Studiju M odvijaće se na dve scene i na obe će trajati do pet sati ujutro. ''Rejv bits stejdž'' u 20 sati otvara ''Dark angel'', dva časa kasnije sviraće ''Smt#ng'', a pola sata pre ponoći pojaviće se i Aleksandra Duende. Nakon nje, od 1.00 muziciraće Džon Akvaviva, a kraj na ovoj sceni obeležiće Kristijan Molnar, koji će prisutne zabavljati od 3 časa.

Na ''Kejk bits stejdžu'' program takođe počinje u 20 časova, ali sa di-džejom ''Pushta G''. Potom će se smenjivati ''Vrh'' (21.00), ''Krešo Bengalka live'' (22.00), ''Rasheed i Yeah left'' (23.15), ''Fat Gold'' (1.30) i ''Pizzaboi'' (3.00).

Dunavski park – Ledena šuma biće prilagođena najmlađima. Već u 11 časova, pa u narednih dvadeset minuta predstaviće se plesni studio ''Dance revolution'', od 11.40 igraće se predstava ''Muzika ili ništa'', kreativnog studija ''Čarolija'', Dečiji hor ''Zvončići'' nastupiće u 12.30, za 13 sati je planiran interaktivni koncert ''Avantura leteće gitare'' Branimira Rosića, a u 13.40 pa sve do 14 časova Deda Mraz će se obraćati mališanima i crtaće se i po statui, pod okriljem dramskog studija ''Teatrilo''.