''Ruka spasa'' predala Centru za socijalni rad preko 50 paketa za decu

Udruženje žena ''Ruka spasa'' na čelu sa Savkom Lazić predalo je srbobranskom Centru za socijalni rad u sredu, 29. novembra 2017. godine preko 50 paketa koji će biti dodeljeni deci korisnicima socijalne pomoći prilikom podele novogodišnjih paketića.

U njima se uz slatkiše, nalaze i kape i šalovi koje su isplele članice ''Ruke spasa''.

Predsednica Savka Lazić je u razgovoru sa direktorkom socijalne ustanove iz Srbobrana Biserkom Veselinović i prvim čovekom lokalne samouprave Radivojem Paroškim otkrila da udruženje na čijem je čelu ima u planu da od Nove godine svaka porodilja iz opštine od žena koje se okupljaju u ''Ruci spasa'' dobije na poklon kape, čarape i rukavice namenjene novorođenčetu.

    - Isto tako, želimo da obuhvatimo i jedan deo dece Kosova i Metohije, pa da i njima ištrikamo i pošaljemo kape i šalove – poručila je Savka, a predsednik Paroški se nadovezao na tu ideju sa predlogom da se možda i otputuje u južnu srpsku pokrajinu.

Kako je rekao, Južnobački okrug ima praksu da se preko načelnika određene opštine organizuju, obezbede pomoć i otputuju na Kosmet.

    - To je dosta dobra ideja, a videli bismo šta još, pored tih poklona, možemo da odnesemo našem narodu dole – predložio je Radivoj Paroški.

Lazićeva se zahvalila direktorki Centra za socijalni rad i lokalnoj samoupravi i istakla da su ona i njene saradnice deo paketa spremile za decu korisnike socijalnih usluga, ali i za Društvo ljubitelja ručnih radova iz Srbobrana koje priprema podelu paketića za Mikulaš, pa su žene iz ''Ruke spasa'' htele da im pomognu u tome.

Direktorka Biserka Veselinović se zahvalila u ime ustanove na čijem se čelu nalazi, ali i dece koja će nositi kape i šalove.

    - Vaši paketi, radovi i vreme koje ste izdvojile biće pridruženi novogodišnjim paketićima koje uvek obezbeđujemo za oko 300 mališana. A zahvaljujući tome što paketi Udruženja imaju logo ''Ruke spasa'' znaće se ko ih je napravio – navela je Veselinović.

Ni predsednik opštine Radivoj Paroški nije štedeo na pohvalama i odavanju priznanja za nesebičan rad i trud ovih žena.

    - Lokalna samouprava u okviru svojih mogućnosti podržava sve dobre ideje i akcije. Možda bi ta podrška trebala da bude još jača, ali sada smo u periodu kada se javlja određeni broj nevladinih organizacija i udruženja koja tek treba da se pokažu, a vi već jeste. Mislim da ćemo upravo kroz određene konkurse kojih će biti i dogodine omogućiti najboljim organizacijama da dođu do izražaja i budu materijalno podržani, jer je to nešto što ova sredina daje, a za uzvrat dobija mnogo – zaključio je šef lokalne samouprave.

Darko Vujinović