Od decembra ponovo novogodišnji turnir u malom fudbalu i klizalište

Srbobran će po drugi put na prelasku iz stare u novu godinu uživati u turniru u malom fudbalu, kao i klizalištu, čija će lokacija biti promenjena.

Novogodišnji turnir pokrenut je prošlog decembra kada se u sportskoj hali okupilo preko 60 ekipa, a tribine su bile ispunjene ljubiteljima fudbalske igre na parketu. Centar za sport i turizam opštine Srbobran će zajedno sa članom Opštinskog veća zaduženog za sport i omladinu Todorom Šimpragom od petka, 22. decembra organizovati ovo takmičenje koje se, sa pauzom za praznike, proteže i na januar 2018. godine.

    - To je bio drugi turnir po masovnosti u Vojvodini i neće biti lako ponoviti tako nešto, ali daćemo sve od sebe da i sada privučemo isti broj timova ili bar približan broj. Ekipe će ponovo biti raspoređene u četiri kategorije - pionire, kadete, seniore i veterane. Prošli put je prva nagrada za seniore bila letovanje u Sutomoru, ali doći će do manjih izmena pa će sada šampioni u toj kategoriji dobiti 150.000 dinara, a na letovanje će ići najbolji kod veterana – objašnjava Šimpraga za ''Radio Srbobran''.

Naš sagovornik dodaje da bi drugoplasirani seniori trebalo da dobiju 75.000, a tim koji zauzme treće mesto bar 40.000 dinara.

    - I takmičari u drugim kategorijama moraju da dobiju određene nagrade kako bi znali zbog čega učestvuju. Napravili smo tim ljudi koji će voditi Novogodišnji turnir, dati su predlozi za kotizaciju, međutim još nije utvrđen tačan iznos. Ona će sigurno biti veća kako bismo ispunili fond za nagrade koje nisu male – poručuje Šimpraga i dodaje da će seniori verovatno plaćati 10.000, veterani 6.000 dinara, a najmlađi upola manje.

Član Opštinskog veća pozvao je da se prijavi što više ekipa iz srbobranske i okolnih opština, a najavio je i da će utakmice na turniru počinjati od 16 časova i trajaće do kraja dana, odnosno do 22 ili 23 sata.

Todor Šimpraga otkriva i da će Srbobranci od 15. decembra moći da uživaju u klizanju, a najavljene su i bitne promene.

    - Klizalište neće biti postavljeno na Trgu republike, već na Trgu slobode, tačnije u parku. Isto tako, tamo se neće nalaziti 60 dana, već jedan mesec, što je sasvim dovoljno, a i biće nešto manje nego prethodni put, odnosno mere će iznositi 30 puta 20 metara – navodi on.

Mnogi će se obradovati tome što će biti mnogo besplatnih termina, a cena za iznajmljivanje klizaljki neće biti veća od 100 dinara.

    - Klizanje se neće naplaćivati, a mislim da ne bi bilo dobro da uskratimo zadovoljstvo svima da u hladnim danima, kada nema nekih dešavanja u Srbobranu, uživaju na ledu. Očekujemo da park bude pun dece, a ambijent će dodatno ukrasiti novogodišnja rasveta – završava Todor Šimpraga.

Darko Vujinović