U ponedeljak sastanak predstavnika stambenih zajednica

Poziv na sastanak radi upoznavanja predstavnika stambenih zajednica sa novinama koje predviđa zakon o stanovanju i održavanju zgrada.

U cilju unapređenja stanja u oblasti stanovanja, krajem 2016. godine usvojen je Zakon o stanovanju i održavanju zgrada te su se stvorili preduslovi da se poboljša sistem upravljanja i održavanja u stambenim zgradama. Upravo zbog uvođenja efikasnog sistema upravljanja, stambenoj zajednici kao organizaciji vlasnika posebnih delova, data je mogućnost da bude nosilac svih prava i obaveza u svojstvu pravnog lica, i  to ne samo u poslovima koji se tiču održavanja i korišćenja zgrade, što je bilo po prethodnom zakonskom rešenju, već u punom pravnom dometu.

Pozivaju se stambene zajednice da odrede predstavnike koji će u ponedeljak, 20. novembra 2017. godine od 9 časova u Velikoj Sali Skupštine Opštine Srbobran prisustvovati sastanku radi upoznavanja sa novinama koje predviđa Zakon o stanovanju i održavanju zgrada.

Sve detaljnije informacije mogu se dobiti putem telefona 730-020 (lokal 126), kontakt osoba Jovan Siriški, odnosno na oglasnoj tabli Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine i na linku http:// urbanizam.srbobran.rs/objave/obaveštenje gde se nalaze sva dokumenta u elektronskom formatu potrebna za Registraciju stambene zajednice.

Napomena – sastanku mogu prisustvovati i vlasnici posebnih delova zgrada u slučaju da predstavnik nije određen.