Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' proslavila 230 godina postojanja

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' je prigodnom priredbom članova školskog hora i učenika recitatorske i dramske sekcija u petak, 10. novembra 2017.godine u Pozorištancu obeležila 230. rođendan.

Polučasovni program bio je ispunjen rodoljubivim pesmama, uglavnom sa Kosova i Metohije, uz muzičku pratnju na harmonikama, dok je i igrani deo bio u znaku Cara Lazara, Carice Milice, Jug Bogdana i drugih istorijskih ličnosti. Jubilej škole je proslavljen pred velikim brojem prisutnih građana, a priliku da vide šta su pripremili đaci srbobranske osmoletke nisu propustili predstavnici lokalne samouprave, direktori javnih ustanova, sveštena lica, nekadašnji prosvetni radnici, porodica učenika i drugi.

Horom je dirigovala profesor muzičkog vaspitanja Jadranka Miković Džaferović, dok su recitale i glumačke role zajedno sa decom pripremale nastavnice srpskog jezika Nataša Mrkšić i Dragana Čokić.

Kako je za ''Radio Srbobran'' poručila direktorka ''Vuk Karadžić'' škole Julkica Popović, naredna priredba koju će prikazati učenici biće održana povodom školske slave Svetog Save u januaru sledeće godine.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović