Rešava se problem sa prevozom đaka i radnika iz Nadalja

Sa uvođenjem besplatne autobuske linije na opštinskoj relaciji nisu izostali problemi. Radi se o prevozu radnika i učenika koji idu prema Temerinu, od Nadalja do nadaljske raskrsnice.

Kako je za naš radio rekao predsednik Saveta Mesne zajednice Nadalj Đorđe Grujić, ''Bečejprevoz'' je napravio propust jer nije registrovao liniju ulaska u Nadalj.

    - Tako da su Nadaljčani, konkretno oko 75 đaka, studenata i radnika koji su usmereni ka Novom Sadu i Temerinu, ostali vezanih ruku i prinuđeni su da pešače oko dva kilometra po ovom jesenjem, hladnom vremenu do raskrsnice kako bi došli do autobusa. Međutim, opština je zajedno sa nama preuzela stvar u svoje ruke da obezbedi nesmetan odlazak na posao i u školu – ističe Grujić.

Inače, predstavnici Mesne zajednice Nadalj uključili su se u akciju podele pomoći osnovnih namirnica najugroženijim stanovnicima opštine Srbobran tako što su prevozili džakove krompira i luka na kućne adrese korisnicima u Nadalju.

Podsetimo, Centar za socijalni rad je prošle nedelje organizovao podelu ove hrane onima kojima je to najpotrebnije. Predsednik Saveta pomenute Mesne zajednice Đorđe Grujić ističe da je želja bila da se izađe u susret ljudima.

    - Mi smo organizovali prevoz iz Nadalja kako bi pokupili džakove i odneli na adresu korisnika socijalne pomoći. Hteli smo da ih poštedimo kako ne bi po hladnom vremenu morali da se snalaze – poručuje Grujić za ''Radio Srbobran''.

On je govorio i o zgradi Mesne zajednice koja treba da se ruši, a ove nedelje bi tim povodom trebalo da počne i iseljenje.

    - Mesna zajednica će se preseliti u kuću gde je nekad živela doktorka Doma zdravlja. Verujem da će novi objekat biti završen do leta sledeće godine – podvlači naš sagovornik.

Novost je i da će pijaca u Nadalju preći u vlasništvo opštine kako bi mogla da se renovira.

    - Uspeo sam se uz dobru saradnju sa generalnim direktorom i kompletnim rukovodstvom nadaljske zemljoradničke zadruge, koja je do sada bila vlasnik, dogovorim da pijaca pređe u ruke lokalne samouprave – otkriva Grujić i dodaje da je isti slučaj i sa fiskulturnom salom kako bi škola mogla da dobije dozvolu za korišćenje i da bi se prijavljivala na konkurse.

Darko Vujinović