Kreće besplatni gradski prevoz u Srbobranu

Nakon dugih priprema, besplatni gradski prevoz u Srbobranu krenuo je sa vožnjom u ponedeljak, 6. novembra 2017. godine.

Postavljeno je ukupno 26 stanica, a autobus je pre svega namenjen deci koja idu u školu, ali moći će da ga koriste i svi ostali građani. Inače, vreme koje piše na tablama označava kada se kreće sa mesta na kojoj se ona nalazi, a zbog uočene greške u pravopisu na mađarskom jeziku, prvobitne table sa terminima polazaka su skinute, pa su nakon štampanja novog teksta postavljene ispravne. 

    - Ne mogu da kažem kako je došlo do te greške, ali ćemo to ispitati. Pošto sa nama žive Mađari i negujemo zajednički život sa njima, malo me je iznenadilo da naši ljudi ne mogu kako treba da napišu pet, šest reči na mađarskom jeziku – rekao je predsednik opštine Radivoj Paroški.

On otkriva da će gradski prevoz kao pilot projekat trajati do kraja ove godine.

    - Nadam se da nećemo imati većih poteškoća i da ćemo i 2018. nastaviti u istom tempu sa organizacijom lokalne samouprave koja će omogućiti da građani ovaj prevoz koriste besplatno – ističe prvi čovek opštine.

Paroški je ubeđen da će građani koristiti ovaj prevoz jer je tako koncipiran da može da služi svrsi.

    - Mi u lokalnoj samoupravi smo određivali stanice. Možda one i nisu dobre, ali to će nam vreme pokazati. Cilj nam je da prevoz bude dostupan svima i da se što lakše koristi – zaključio je Radivoj Paroški.

Red vožnje možete pogledati i odštampati sa stranice Radio Srbobrana.

Darko Vujinović