Centar za socijalni rad u petak deli paketiće

Centar za socijalni rad opštine Srbobran obaveštava da će u svojim prostorijama u petak, 22. decembra 2017. godine od 12 časova upriličiti podelu novogodišnjih paketića namenjenih deci bez roditeljskog staranja.

Opširnije...

Besplatni preventivni pregledi i sledeće godine?

Zbog velikog odziva na besplatne preventivne preglede, Dom zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'' planira da se sa tom praksom nastavi i sledeće godine, rekla je za ''Radio Srbobran'' direktorka ova zdravstvene ustanove dr Svetlana Rajak.

Opširnije...

Prosvetari obučavani za rad sa decom sa smetnjama u razvoju

Udruženje za pomoć MNRO ''Biser'' i humanitarna organizacija za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju ''Dečije srce'' iz Beograda su uz podršku srbobranske lokalne samouprave u subotu, 16. i nedelju, 17. decembra 2017. godine u Gimnaziji i ekonomskoj školi ''Svetozar Miletić'' organizovali obuku za rad sa decom i osobama sa smetnjama u razvoju namenjenu prosvetnim radnicima.

Opširnije...

Radivoj Debeljački završio Program o upravljanju regionalnim razvojem

Član Opštinskog veća zadužen za međunarodnu i regionalnu saradnju i rukovodilac Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Radivoj Debeljački uspešno je završio specijalistički program pod nazivom ''Upravljanje regionalnim razvojem putem EU fondova'' koji u saradnji sa Ekonomskim fakultetom sprovodi Fond ''Evropski poslovi'' AP Vojvodine.

Opširnije...

''Ruka spasa'' čuva tradiciju

Udruženje žena ''Ruka spasa'' predstaviće svoj projekat ''Čuvajmo tradiciju'' u okviru kog će u Pozorištancu u sredu, 20. decembra 2017. godine od 16 časova nastupiti Kulturno-umetnička društva ''Bard'' iz Srbobrana i ''Ivanjsko cveće'' iz Nadalja.

Opširnije...

Ljudi se danas više nego ranije obraćaju za pomoć psihologu

U našem društvu postoje predrasude o odlasku kod psihologa, ali primećene su pozitivne promene u stavovima građana, pa se oni danas, u značajno većem broju nego ranije, obraćaju za pomoć kada imaju smetnje, poteškoće ili krize, navodi za naš radio psiholog Zorica Paroški.

Opširnije...

Rad vaspitačice iz Nadalja zapažen na Tari

Na stručnim susretima Saveza udruženja vaspitača Srbije koji je održan na Tari od 7. do 10. decembra 2017. godine među predškolskim ustanovama učesnicima iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i Makedonije, našla se i Predškolska ustanova ''Radost'' iz Srbobrana.

Opširnije...

''Dani Deda Mraza'' u Bečeju

Turistička organizacija opštine Bečej na Gradskom trgu organizuje petodnevnu manifestaciju ''Dani Deda Mraza'' koja će se održati od utorka, 26. do subote, 30. decembra 2017. godine.

Opširnije...

Obaveštenje za ratne veterane iz 1999. godine

Udruženje ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca opštine Srbobran poziva sve one koji su učestvovali u ratnim dejstvima 1999. godine, a da im je to upisano u vojnu knjižicu, da se jave u njihovu kancelariju na Trgu republike broj 4 u Srbobranu ili da pozovu broj telefona koji je istaknut na njihovim vratima.

Opširnije...

Besplatni preventivni pregledi do kraja meseca

Akcija besplatnih preventivnih pregleda u srbobranskom Domu zdravlja ''Dr Đorđe Bastić'' biće organizovana svakog ponedeljka, srede, petka i subote od 8 do 12 časova do kraja decembra, poručila je predsednica lokalne Skupštine Milena Alargić prilikom gostovanja na našem radiju.

Opširnije...