Sigurna pobeda odbojkaša turinske Mladosti, sad slede Novosađani

Odbranili su domaći teren odbojkaši Mladosti! Turinci su u meču sastavljenom od četiri čina uspeli da nadigraju ekipu Kulpina rezultatom 3:1 (25:20, 25:23, 21:25, 25:21) i tako slave u duelu koji je odigran u petak, 15. septembra 2017. godine u okviru druge runde Kupa Druge republičke lige.

Momke koji ponosno brane boje Mladosti nisu uplašile tvrdnje rivala da su se pojačali pred početak nove sezone. Iako su utakmicu počeli pomalo nervozno i nesigurno, već od polovine prvog seta, sve je izgledalo baš onako kako su želeli. Svaki igrač na terenu je bio na visini zadatka i maltene im je sve polazilo za rukom. Tokom trećeg čina desilo se malo opuštanje koje je kažnjeno smanjenjem prednosti na 2:1, ali to nije uzdrmalo Turince koji su već u narednom delu meča uspešno završili posao.

Kako poručuju iz tima, ovaj susret je protekao i bolje nego što su očekivali i napominju da je Kulpin prošle sezone bio iznad njih na tabeli, pa je zbog toga ova pobeda za njih još slađa.

Sledeći na megdan odbojkašima Mladosti u novom kolu Kupa izlazi ekipa Novog Sada, koja inače igra Prvu ligu, a ta utakmica je na programu ponovo u sportskoj hali u Turiji u četvrtak, 21. septembra sa početkom od 19 časova.

Darko Vujinović