Prva radost za Mladost radost!

Pobednički trokorak za Mladost radost! Ekipa sa Rajčura je na domaćem terenu nadigrala Krivaju, viđena je odlična partija izabranika Zorana Mijića, a krajnji rezultat glasio je 3:0 (1:0) za belo-crvene u utakmici odigranoj u okviru 1. kola Međuopštinske lige u nedelju, 10. septembra 2017. godine.

Mladost radost, koja je nastupila u dosta izmenjenom sastavu u odnosu na prošlu sezonu, propustila je mnogo prilika za još ubedljiviju pobedu, dok gosti nisu maltene ni jednom zapretili. Mreža Krivaje se jednom zatresla u prvom poluvremenu i to kada je u 29. minutu napadač Jovan Sadžakov izašao sam pred golmana rivala i savladao ga sjajnim lob udarcem.

U drugi deo Srbobranci ulaze još bolje, a najopasniji su bili Dejan Živkov i Ivan Filipović koji su pretili iz više pozicija. Svega deset minuta nakon početka drugog dela igre, klub sa Rajčura povećava prednost. Pomenuti Filipović pogađa prečku, lopta se odbija do mladog Živkova koji koristi šansu i baca u očaj fudbalere Krivaje – 2:0! Filipović je nešto kasnije još jednom svojim šutem zatresao prečku, kao da lopta nije htela u gol. Priliku je imao i Viktor Tot koji je prešao sve protivničke igrače, kao i izletelog golmana, ali uprkos tome ne postiže pogodak.

Fudbaleri ekipe Mladost radost

Viđen je i dobar šut Ivana Filipovića sa dvadeset metara, ali on je završio samo pored stative gola Krivaje. Međutim, sve mu se vratilo kada je u 87. minutu konačno nadmudrio čuvara mreže gostiju i tako postavio konačan rezultat – 3:0.

Mladost Radost igrala je u sastavu: Petar Omčikus, Darko Konatar, Bojan Živanović, Miroslav Tepić, Strahinja Banović (od 78. Darko Filipović), Đorđe Romanov, Viktor Tot, Ervin Hodonicki, Dejan Vidaković, Goran Čika (od 46. Ivan Filipović), Jovan Sadžakov (od 46. Dejan Živkov).

Na klupi su ostali: Miloš Drača, Nikola Popović, Milan Stanaćev i Marko Mekić.

Naredni duel je na programu u nedelju, 17. septembra od 16 časova i 30 minuta kada će Srbobranci putovati u goste Vojvodini u obližnje Bačko Gradište.

Darko Vujinović