Srbobran na jedan dan postaje centar odbojkaške Vojvodine

Odbojkaši klub Elan Volej će u subotu, 16. septembra 2017. godine  od 10 časova na Trgu republike u Srbobranu organizovati treći po redu turnir u uličnoj odbojci za dečake i devojčice od sedam do 15 godina, takozvani ''Street Volley''.

Ova sportska manifestacija održava se u sklopu akcije Odbojkaškog saveza Vojvodine (OSV) pod nazivom ''Turniri kroz Vojvodinu'' gde se od maja pa do septembra širom Pokrajine kroz decu i omladinu igra i promoviše ovaj sport.

Mladi odbojkaši i odbojkašice iz preko 20 klubova širom Vojvodine će odmeriti snage sa svojim vršnjacima, a takmičenje će se odvijati na 12 terena. Dečaci će nastupati u tri kategorije (2003/04, 2005/06 i 2007/08 godište), dok će devojčice biti podeljene u pet uzrasta (2002, 2003, 2004, 2005/06 i 2007/08).

Za najuspešnije ekipe su obezbeđene medalje i pehari, a pripremljene su i nagrade za najbolje igrače i igračice.

Kako kažu iz odbojkaškog kluba Elan Volley, ovaj lep sportski događaj posetiće i predsednik Odbojkaškog Saveza Vojvodine Petar Bogunović, sekretar OSV Branislav Dobrodolski i direktor svih odbojkaških takmičenja na nivou cele Srbije Dušan Keser.

Podsećanja radi, nakon njihove prošlogodišnje posete ovom turniru, ''Street Volley'' u Srbobranu je uvršten u zvanični kalendar Odbojkaškog saveza Vojvodine sa još pet gradova u Pokrajini koji organizuju ovakve turnire: Subotica, Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad i Novi Bečej.

Nakon ovoga, sledi i završni turnir u Novom Sadu za sve osvajače medalja na svim ovim turnirima zamišljeno kao svojevrsno prvenstvo Vojvodine u Street Volley-u gde i Srbobranci imaju ekipu za visok domet. Naime, generacija 2005/2006 ekipe Elan Volej je na svih sedam turnira na kojima je učestvovala ove godine osvojila prvo mesto i ovo će biti prilika da pokažu da su najbolje i u celoj Vojvodini.

Prijave su u toku  sve do četvrtka, 14. septembra, a već sada postoje najave dolaska klubova sa područja širom Vojvodine. Poziv važi i za sve one koji ne treniraju odbojku, a žele da se takmiče i predstavljaju svoju školu, kao što će to učiniti devojčice iz OŠ ''Vuk Karadžić'' iz Bačkog Dobrog Polja koje će doći u Srbobran i pokušati da se predstave u što boljem svetlu.

Isto tako, organizatori pozivaju sve zainteresovane i one koji vole odbojku da dođu u subotu u  centar Srbobrana, a na samom turniru će sve devojčice koje žele da se upišu u školu odbojke Elan Voleja moći to da učine na licu mesta.