Poziv za dodelu finasijskih sredstava namenjen projektima o antidiskriminaciji i inkluziji u fudbalu

Internacionalna mreža za antidiskriminaciju i inkluziju u fudbalu ''Fare Network'' objavila je poziv za dodelu finansijskih sredstava formalnim i neformalnim grupama, kojima će se sponzorisati organizovanje aktivnosti tokom najvećeg društvenog pokreta u polju antidiskriminacije i inkluzije u sportu ''Football People Action Weeks''.

Svi učesnici u ovom internacionalnom projektu, koji se dešava svake godine u oktobru širom Evrope, se priključuju impozantnom broju više od 100.000 učesnika.

Sredstva dostupna za 2017. godinu su u iznosima do 500 i 5.000 evra za manje i veće događaje koji u svom cilju trebaju da imaju promociju antidiskriminacije i inkluzije manjina u fudbalu. Zainteresovane organizacije mogu se prijaviti u periodu između 1. avgusta i 10. septembra 2017. godine, a svi projekti trebaju zadovoljiti ciljeve kampanje ''Football People'' i održati se u periodu od 5. do 19. oktobra 2017.

    - Želimo ljudima širom Evrope pokazati kakav fudbal može biti i kolika je on pokretačka snaga u društvenim promenama, bez obzira na to ko je ko, odakle dolazi i gde živi. Cilj nam je dostići broj od 100.000 učesnika u pokretu ''Football People'', pa ako imate dobru ideju, obavestite nas - izjavio je izvršni direktor ''Fare Networka'' Piara Povar.

Za prijavu za manja sredstva, kliknite OVDE, a za veća OVDE