Srbobran srušio Zadrugar, Turija primila ''petardu'', savladani i Nadaljčani

Srbobranci su krenuli pobednički na prvoj utakmici kod kuće u novoj sezoni. Plavi sa Vašarišta savladali su Zadrugar iz Srpskog Miletića rezultatom 2:0 (0:0) u meču odigranom u subotu, 26. avgusta 2017. godine u okviru drugog kola Vojvođanske lige Sever.

Nakon nule u opštinskom derbiju sa Turincima prethodnog vikenda, izabranici trenera Svetozara Sovilja su iskoristili priliku da pred domaćim navijačima proslave golove. Mreža gostiju tresla se dva puta, a dvostruki strelac bio je iskusni Nikola Kosović.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku borbene igre na sredini terena, a nakon velikog odmora na pogotke se čekalo sve do 75. minuta. Međutim, nešto pre tog momenta gosti su imali odličnu šansu da povedu ali se sjajnom odbranom istakao novi golman Latinović. Usledila je greška odbrane Zadrugara, a pomenuti Kosović se snašao i plasirao loptu u mrežu. Devet minuta kasnije isti igrač se posle ubačene lopte iz auta prošetao kroz šesnaesterac i još jednom uspeo da pogodi i postavi krajnji rezultat – 2:0.

Srbobran je igrao u sastavu: Latinović, Bubnjević, D. Tešanović, Ikrašev  (k), Ostojić (Španović), Marjanov (Pejović), Bojović (Hađinac), Kosović, Ubović, Kulpinski, Apić.

Ekipa sa stadiona u Šumici sledeće subote 2. septembra putuje u Apatin gde će se za nove bodove boriti sa tamošnjom Mladosti, a taj meč je na programu od 16 časova i 30 minuta.

Turinci dobili ''petardu''

Sa druge strane, Mladost iz Turije primila je ''petardu'' na gostovanju novajliji u ligi BSK-u iz Bačkog Brestovca – 5:1 u utakmici odigranoj u nedelju, 28. avgusta.

Sa gorkim osećaj u ustima su se vratili kući Turinci, ali priliku da se iskupe svojim pristalicama imaće na domaćem terenu protiv Bačke iz Pačira sa kojom igraju u nedelju, 3. septembra od 16 časova i 30 minuta.

Napredak takođe pao na gostovanju

Poraz su doživeli i Nadaljčani, ali ne tako ubedljiv kao Mladost. Oni su u nedelju 27. avgusta, duel drugog kola PFL Subotica sa Proleterom na stadionu u Njegoševu završili sa dve lopte u svojoj mreži, a sa na suprotnoj strani nisu mogli da nadmudre domaćeg golmana – 0:2.

Napredak će u trećem kolu prvenstva podeliti megdan sa Proleterom iz Ravnog Sela. Ta utakmica se igra u nedelju, 3. septembra, a sudija će znak za početak meča dati u 16 časova i 30 minuta.

Darko Vujinović