Košarkašice Srbobrana očitale lekciju Banovcima

Košarkašice Srbobrana su još jednom pokazale dominaciju nad nedoraslim rivalkama. Ovaj put nisu imale milosti prema Banovcima Dunav, a konačni rezultat 12. kola Druge lige Sever (Grupa A) govori sam za sebe – bilo je 82:29 (17:10, 21:8, 23:8, 21:3) u meču koji se igrao u nedelju, 17. decembra 2017. godine.

Deklasiranje protivnika nije nimalo strano izabranicama trenera Slobodana Subića. Naime, one u proseku ove sezone dobijaju utakmice sa 56 poena razlike! Jedine koje nisu upale u njihov pobednički vrtlog su tri vodeće ekipe prvenstva – beogradska Karaburma, Proleter iz Zrenjanina i Čelarevo.

A susret u naselju staropazovačke opštine od samog početka tekao je na vodenicu Srbobranki. Gotovo neverovatno zvuči podatak da su domaće u poslednje tri četvrtine uspele da postignu mizernih 19 poena?! Samo za dva više nego u prvoj deonici. Gošće su zato nemilosrdno punile koš na drugoj strani terena, što ih je dovelo do prednosti koja je svakog minuta postajala sveć veća. Sve dileme bile su veoma rano razrešene, samo je bilo pitanje krajnjeg rezultata koji će biti ispisan na semaforu.

Igračice Srbobrana su i nakon ovog kola ostale prvi pratilac vodeće trojke, za bodom zaostatka za najbližim Čelarevom. Naredna prilika da uđu u to društvo pruža se u poslednjem duelu ove polusezone kada će u subotu, 23. decembra, na još jednom gostovanju, na programu biti okršaj sa beogradskim Girl basketom.

Ukoliko slave, a trećeplasirano Čelarevo doživi poraz od lidera Karaburme, Subićeve izabranice završile bi 2017. godinu na zavidnoj, trećoj poziciji.

Darko Vujinović