Poraz futsalera Srbobrana pred zimsku pauzu

Svi su se nadali drugačijem ishodu, ali ipak je na red došao i prvi poraz na domaćem terenu.

Nisu sve do sada dozvoljavali futsaleri Srbobrana da bilo ko osvoji bodove u njihovoj kući, ali poklekli su u petoj bici. Uzdignutih ruku pred kraj polusezone otišla je ekipa Tise iz Novog Bečeja, koja je u 11. kolu Futsal lige Vojvodine slavila rezultatom 3:2 u duelu odigranom u nedelju, 10. decembra 2017. godine.

Nalet Novobečejaca od tri vezane pobede je u prethodnoj prvenstvenoj rundi zaustavio Mićko trend, a Srbobranci nisu mogli da budu ti koji bi bili deo eventualne negativne serije Tise. Ovako su puleni Dalibora Maglajčevića počeli da stvaraju svoj niz poraza (prošlog vikenda bili slabiji od lidera Krune).

Ekipa koja u svom timu ima biser poput kadetskog reprezentativca Srbije Zorana Arđeljana, uspela je da postigne samo dva gola, nedovoljno za nešto više od izgubljenog meča, jer je odbrana kapitulirala jedan put više.

Igrači KMF Srbobran su tako jesenji deo šampionata završili sa učinkom od sedam pobeda i četiri utakmice u kojima su nadigrani, a kolona sa nerešenim rezultatima je ostala prazna. Zahvaljujući ovakvom skoru, momci u crvenim dresovima mogu da se podiče 21 bodom, što ih čini četvrtoplasiranim klubom Futsal lige Vojvodine.

Ljubitelji malog fudbala u Srbobranu će se zaželeti ove igre jer je nastavak planiran za početak marta kada će njihovi miljenici biti domaćini Letećem Holanđaninu iz Vrbasa.

Darko Vujinović