Košarkašice Srbobrana deklasirale Karađorđevo

Nisu imale milosti košarkašice Srbobrana. Bez ikakvih problema srušile su domaće Karađorđevo sa čak 43 razlike!

Duel 11. kola Druge lige Sever (Grupa A) protekao je u apsolutnoj dominaciji gošći, a krajnji rezultat glasio je 103:60 (26:11, 24:16, 26:14, 27:19) u utakmici koja je na programu bila u petak, 8. decembra 2017. godine.

Srbobranke tako nastavljaju da igraju po sistemu toplo-hladno, odnosno u ritmu pobeda-poraz. Izabranice stratega Slobodana Subića stavile su do znanja ko je gazda na terenu već u prvoj četvrtini koju su ubedljivo dobile, a na poluvremenu su imale 23 poena prednosti (50:27).

Ni posle odmora se nisu opuštale pa je razlika polako i sigurno rasla. Devojke iz Banatskog Karađorđeva su morale da polože oružje pred dominantim košarkašicama iz Srbobrana koje su tako na svoj konto dodale nova dva boda, pa sada imaju ukupno 15, odnosno tri manje od lidera beogradske Karaburme.

Do završetka jesenjeg dela lige ostala su još dva kola, a u narednom igračice ŽKK Srbobran putuju u Banovci Dunav, naselje u opštini Stara Pazova. Tamo će u subotu, 16. decembra odmeriti snage sa istoimenom ekipom i važe za velikog favorita, pošto Banovci imaju svega dva trijumfa.

Darko Vujinović