Agonija Elan Voleja

Odbojkašice Elan Voleja nastavlju da pružaju očajne partije. U sivilo Srbobranki uklopila se i poslednja partija kada ih je u 8. kolu Druge lige Sever rezultatski lako i ubedljivo samlela ekipa Futog Vesta – 3:0 (25:17, 25:20, 25:5) u utakmici odigranoj u nedelju, 3. decembra 2017. godine.

Teško je bilo i očekivati da bi igračice Elan Voleja mogle da pruže značajniji otpor suparniku koji deli prvo mesto sa Volejstarsom iz Sombora, pa makar taj meč igrale na domaćem terenu kao što je sada bio slučaj. Problemi u klubu kulminirali su kroz neslavne rezultate seniorki, a čini se kao da agoniji nema kraja. Srbobranke nikako da izađu iz mračnog tunela u koji su upale od početka sezone, pa je sva prilika da će, ako se ovako nastavi, voditi bitke za opstanak u ovom rangu takmičenja.

Protiv Futog Vesta je samo produžena neslavna serija gubljenja duela bez ijednog osvojenog seta. Odbojkašice Elan Voleja služe rivalkama kao topovsko meso, a prikaz partije za zaborav u poslednjem susretu najbolje odslikava svega pet osvojenih poena u trećem činu utakmice sa Futožankama.

Još uvek pored imena igračica koje brane boje kluba iz Srbobrana stoji da su na desetoj poziciji tabele sa četiri prikupljena boda, a zavesu na prvi deo prvenstva spustiće u nedelju, 10. decembra od 17 časova za kada je zakazan ispit sa Mladošću iz Nove Pazove.

Darko Vujinović