Još jedan poraz odbojkašica Elan Voleja

Spuštaju se polako ali sigurno odbojkašice Elan Voleja u društvo koje će se boriti za opstanak u Drugoj ligi Sever. Mlade Srbobranke nisu mogli ništa ni Panoniji, pa su devojke iz Bačke Palanke u subotu, 25. novembra 2017. godine u meču sedmog kola na domaćem terenu slavile ubedljivo – 3:0 (25:16, 25:9, 25:9).

Počistile su ih sa terena igračice Panonije, pogotovo u drugom i trećem setu. Dok su u prvom činu još pružale kakav, takav otpor, odbojkašice iz Srbobrana su u nastavku potpuno pale. Uspele su da se izbore za ukupno svega 18 poena, premalo, čak i za jedan deo igre. Očigledno da ništa ne funkcioniše u taboru Elan Voleja, loše partije i porazi se ređaju kao na traci, a u takvoj situaciji, svaka naredna utakmica predstavlja nadu za preokret.

Poslednja pobeda zabeležena je još 28. oktobra kada je parket pognute glave napustila Kikinda, a susretom u Bačkoj Palanci se samo nastavilo sa praksom da Srbobranke gube i pobeđuju uvek istim rezultatom – 3:0. One su i dalje na desetom mestu, a ispod njih su samo pomenuta Kikinda i pančevačka Odbojka 013 koje nemaju ni jedno slavlje na svom kontu.

Teško da se odbojkašice Elan Voleja mogu nadati pozitivnom ishodu i u narednom kolu kada na svom terenu dočekuju drugoplasirani Futog Vest. Taj okršaj je na programu u nedelju, 3. decembra sa početkom u 13 časova i 30 minuta.

 Darko Vujinović