Humani odbojkaši iz Turije izgubili posle taj-brejka

Ponovo je peti set odlučivao hoće li odbojkaši Mladosti odneti pobedu. Ali kao i na prethodnom meču kod kuće, sreća je prevagnula na stranu suparnika.

Momci iz Turije su u duelu 7. kola Druge lige Sever odigranom u subotu, 25. novembra 2017. godine posle skoro dva i po sata uzbudljive utakmice izgubili od Dunav Voleja sa 3:2 (25:21, 22:25, 25:27, 25:19, 19:17).

Ovo je treći vezani poraz Mladosti, mada je lako moglo da bude i drugačije. Ni činjenice da su igrali pred svojim navijačima koji su se odazvali u velikom broju, kao i to da je rival iz Novog Sada pretposlednji u društvu 12 klubova, nisu pomogle Turincima da izvuku dva boda.

Odlučivale su nijanse, a na parketu je viđena još jedna krajnje iscrpljujuća borba do poslednjeg daha u pet činova. Prvi je pripao gostima, ali domaći odbojkaši su umeli da uzvrate i izjednače, pa potom i povedu sa 2:1. Igrači Dunav Voleja se nisu predavali, nego su se izborili i za taj-brejk koji se igrao čak do 19 poena. Ishod je poznat, mada ne bi bilo nimalo nezasluženo ni da se radovala Mladost koja se sada pala za dva mesta i nosi zvanje sedmoplasirane ekipe šampionata.

Inače, ovo je bila već drugi meč Turinaca kod kuće koji je imao humanitarni karakter, a publika je imala sluha, pa je ispunila sportsku halu i pružila veliku podršku svojim ljubimcima.

Odbojkaši Mladosti u narednom kolu idu na noge novosadskom Botafogu koji takođe ima isti učinak kao i oni, tri pobede i četiri poraza.

Darko Vujinović