Neslavan kraj godine za Turince i Nadaljčane

Fudbaleri Mladosti iz Turije su na očekivan način završili prvi deo takmičarske godine u Vojvođanskoj ligi Sever – porazom u gostima. To svakako nije iznenađenje ako se zna da su Turinci ove sezone u sedam mečeva na strani osvojili svega jedan bod.

Sada se osladila Sloga iz Čonoplje koja se nije radovala gotovo dva meseca, još od kada su prvog dana oktobra nadigrali Tavankut. Odbrana Mladosti je na kolenima bila tri puta, a strelci u njihovim redovima su zatajili pa je konačan rezultat bio 3:0 (2:0) za domaćine u duelu 15. kola koji je na programu bio u subotu, 25. novembra 2017. godine.

Klubu iz Turije se mreža u prvom poluvremenu zatresla dva puta, a sve dileme su razrešene kada je Sloga u nastavku još jednom poslala loptu iza gol linije. Podatak za nevericu je da fudbaleri Mladosti nisu postigli pogodak još od pobede nad Tavankutom (4:0) 22. oktobra kada se igralo deseto kolo. Kao da su onda istrošili svu municiju. Inače, to su bila i njihova poslednja upisana tri boda u upravo gotovoj jesenjoj polusezoni.

Zahvaljujući tome Turinci su polako padali na tabeli i tako će mart 2018. godine, za kada je zakazan start drugog dela prvenstva, čekati na devetoj poziciji sa 19 bodova, koliko su uspeli da prikupe. A već na prvom prolećnom ispitu ići će na stadion u Šumici, na megdan Srbobrancima.

Napredak nemoćan

Izgleda da je Sutjeska bila prejaka za Nadaljčane. Gostovanje u Bačkom Dobrom Polju pokušaće što pre da zaborave jer su primili ''petardu''. Domaća ekipa nije imala milosti pa se susret završio rezultatom 5:0 (2:0) u utakmici odigranoj u okviru 15. kola PFL Subotica u nedelju, 26. novembra.

Ništa više nisu ni mogli da očekuju igrači Napretka. Njihova lična karta u dosadašnjem delu sezone su loše partije, porazi i po koji remi. Trojku su upisali samo u tri navrata. Sutjeska je bila nemilosrdna prema gostima iz Nadalja, nije ih štedela, a u drugih 45 minuta je ''dodala gas''i u mrežu rivala ''isporučila''ukupno pet golova.

Taj očajan učinak Napretka neminovno je morao da se odrazi na stanje u ligaškom poretku klubova. Trinaesto mesto na tabeli i 14 osvojenih bodova ostaće da podsećaju na neslavan prvi deo takmičarske godine.

Hoće li se nešto promeniti u taboru Nadaljčana do proleća naredne godine ili će se nastaviti u istom ritmu, ostaje da se vidi, ali eventualno netaknuto stanje ostaje da dovede u pitanje i opstanak u ligi.

Darko Vujinović