Tango u sred Srbobrana, Arđeljan i Klipić dva puta u metu

Otplesali su tango futsaleri Srbobrana na domaćem terenu. U utakmici devetog kola Futsal lige Vojvodine odigrane u petak, 24. novembra 2017. godine, pred očima navijača u sportskoj hali pala je novosadska ekipa koja nosi ime zavodljive argentinske igre, a konačan rezultat glasio je 8:4 (7:1) u korist izabranika Dalibora Maglajčevića.

Momci koje na terenu sa kapitenskom trakom na ruci predvodi Aleksandar Šijačić su nepobedivi kod kuće ove sezone, ali jači dueli u Srbobranu im tek slede. Pretposlednji Tango je dobrodošao za popravljanje gol razlike posle izgubljenjog meča u Bečeju u prethodnoj prvenstvenoj rundi. Sve dileme su razrešene već nakon prvih 20 minuta kada je semafor pokazivao 7:1 za domaće. U drugom delu susreta Srbobranci postižu još jedan gol, dok su se Novosađani probudili pa su uspeli tri puta da zatresu mreža rivala.

Osam pogodaka crvenih raspoređeno je na šest igrača, a po dva puta su se upisali kadetski reprezentativac Srbije Zoran Arđeljan i njegov saigrač Savo Klipić, dok su po jedan put golove slavili Srđan Golub, Miloš Martić, Labud Mušikić i Miloš Marjanac.

Futsaleri Srbobrana su sa trećeg mesta i dalje prvi pratioci Bečeju, a sa vrha se šepuri ekipa Krune iz Novog Sada sa 25 prikupljenih bodova.

Upravo će lideru gostovati Srbobranci i to u maloj sali Spensa u nedelju, 3. decembra sa početkom u 20 časova i 30 minuta kada će moći da pokažu od čega su i da li mogu da sanjaju snove o plasmanu u viši rang.

Darko Vujinović

Tabela Futsal lige Vojvodine: