Srbobranci poraženi, humanitarna akcija uspešna

Bečej ipak nije mogao da bude pokoren. Igrali su futsaleri KMF Srbobrana u komšiluku, ali nisu uspeli da budu prepreka na putu u pobedničkoj seriji Bečejaca. Bilo je 5:2 za domaćine u duelu koji je odigran u 8. kolu Futsal lige Vojvodine u petak, 17. novembra 2017. godine.

Ali nekako se u prvi plan ipak može istaći humanitarna akcija koja je organizovana u sportskoj hali ''Đorđe Predin Badža''. Naime, sav prihod od ulaznica sa ove utakmice namenjen je lečenju Marine Kovačev i Nastasije Staše Nedimović koje su teško obolele. Navijači su imali sluha, pa su se odazvali u velikom broju, a glavni akteri su na teren izašli sa natpisom u rukama ''Podrži Marinu i Stašu''.

Što se tiče igre na parketu, Bečejci su bili uspešniji, pa iako su se futsaleri Srbobrana vratili nakon minusa, domaćini su pokazali da nisu slučajno vezali šest pobeda pre ovog susreta. Mrežu drugoplasirane ekipe tresli su samo Siniša Đukić i Miloš Marjanac.

Srbobranci su ipak ostali na trećoj poziciji, ali su sada bodovno izjednačeni sa Mićko trendom. Sledeći izazov za izabranike Dalibora Maglajčevića sledi u petak, 24. novembra kada će u devetom kolu šampionata pred svojim pristalicama od 21 čas dočekati pretposlednji Tango iz Novog Sada.

Darko Vujinović