Fudbaleri i trener Bačke tukli sudiju, Srbobrancima pripala tri boda

Fudbaleri Srbobrana su zahvaljujući grubosti igrača i trenera Bačke slavili na terenu u Pačiru službenim rezultatom 3:0 iako su u momentu napada na sudiju gubili sa 2:1.

Tako je utakmica 14. kola Vojvođanske lige Sever koja je odigrana u nedelju, 19. novembra 2017. godine upamćena po ovom nemilom događaju. Sve ostalo palo je u drugi plan.

Tekao je 77. minut igre kada je kod kornera za plave sa Vašarišta golman Bačke prišao da prigovori glavnom arbitru, a ovaj mu zbog toga pokazao žuti karton. To je bio razlog da ga čuvar mreže domaće ekipe načepi i odgurne. Time je zaradio i drugu opomenu, odnosno crveni karton i isključenje, ali na tome se nije završilo, jer je delioca pravde udario direktno pesnicom u lice.

Ovom nemilom događaju priključio se i trener kluba iz Pačira koji je sudiju uhvatio za vrat u momentu dok je čučao, a njemu se u sramotnom fizičkom napadu pridružila i grupa od pet, šest fudbalera Bačke. Odmah nakon toga utakmica je prekinuta.

Postigao gol, ali neće ostati zabeležen - Branislav Hađinac

A pre toga viđena su tri gola na očajnom terenu, po mnogima najgorem u prvenstvu. Posle nešto više od pola sata od početka susreta, Bačka nakon kornera stiže do prednosti, ali samo nekoliko minuta kasnije Srbobranci stižu do izjednačenja preko golgetera Branislava Hađinca koji sa 17 metara postiže veoma lep pogodak.

Sa rezultatom 1:1 se i otišlo na odmor, a u drugom delu igrači sa Vašarišta još jednom posrću, pa su se ponovo našli u minusu. Bili su grubi fudbaleri Bačke i prema rivalima, zato i ne čudi crveni karton koji je jedan njihov igrač zaradio samo pet minuta pre opisivanog prekida i dešavanja oko sudije.      

Srbobran je nastupio u sastavu: Nemanja Latinović, Vlade Bubnjević, Mladen Apić, Darko Tešanović, Miloš Ubović, Danilo Pejović, Uroš Bojović, Borislav Ikrašev (k), Nikola Vujičić, Nikola Kosović, Branislav Hađinac.

Sa klupe su ušli: Aleksandar Marjanov i Vuk Španović.

Plavi su se nakon ove pobede ''za zelenim stolom'' zadržali na drugoj poziciji, ali su prišli na samo bod od lidera Mladosti iz Bačkog Petrovca kojima je turinska Mladost u ovom kolu otkinula dva boda, nakon remija bez golova.

Pulenima trenera Kneževića do kraja jesenje polusezone ostala je još samo jedna utakmica, sa BSK-om iz Bačkog Brestovca. Megdan sa šestoplasiranim klubom Vojvođanske lige Sever na programu je u subotu, 25. novembra sa početkom u 13 časova.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: