Sudije igrale glavnu ulogu u porazu Akademika

Katastrofalno suđenje odlučilo je pobednika u Lazarevcu! U duelu košarkaša Kolubare i Akademika glavnu ulogu igrali su arbitri koji su bili glavna prepreka Srbobrancima da se sa gostovanja konkurentu za opstanak vrate sa dva boda.

Meč je završen u korist domaćina rezultatom 91:74 (21:22, 18:16, 23:23, 29:13) u susretu koji je odigran u okviru 8. kola Druge lige Srbije u subotu, 18. novembra 2017. godine.

Požrtvovanu i borbenu partiju pružili su izabranici Jovice Andrića, međutim sudijska trojka (Uskoković, Tadić i Savić) je svojim greškama to uspela da neutrališe. Čak četiri tehničke greške dobili su Srbobranci, dok je Kolubara sa druge strane imala neverovatnih 39 slobodnih bacanja, od čega su uspeli da pogode 35. Igrači Akademika su sa penala šutirali u 24 navrata, a lopta je kroz obruč prošla samo 13 puta.

Uprkos svemu, do poslednje četvrtine ovog bitnog okršaja vodila se egal borba, pa je pred završnih deset minuta rezultat glasio 62:61 u korist ekipe iz Lazarevca. Do kraja utakmice ostalo je još četiri minuta kada je na semaforu pisalo 74:71 za domaće i od tog momenta Andrićevi momci više nisu mogli protiv nezapamćeno lošeg suđenja.

Kod Srbobranaca najviše se istakao kapiten Dragan Marić sa 21 ubačenim poenom, a jedini dvocifreni bili su još iskusni Marko Ždero i Nenad Tomašević sa deset koševa. Kolubaru je predvodila trojka Vuletić (22 poena, od toga 14 sa penala), Simić (20) i Ristić (18).

Trener Akademika Jovica Andrić bio je veoma nezadovoljan arbitrima, te ističe da su oni direktno uticali na rezultat.

    - Odigrali smo veoma dobro, ali sa ovakvim sudijama se nije moglo. Tri dana da smo igrali ne bi nam dozvolili da pobedimo. Čista krađa. Da je sve bilo kako treba bilo bi opet 17 razlike, ali za nas. Drago mi je samo jer je moj tim pokazao karakter, veliku energiju i želju za razliku od prethodnih mečeva. Ima još mnogo da se igra, nećemo se predati – naglašava šef struke kluba iz Srbobrana uz zahvalnost ljudima koji su došli u Lazarevac da bodre njegovu ekipu.

Akademik: Miljanić, Turanjanin 2, Arnaut 5 (3sk, 4as), Tomašević 10 (4-3 za dva, 2sk, 3as), Samardžić 8 (5-4 za dva), Nićin 7 (3-3 za dva, 10sk), Tutorov (3as), Asanović 4, Živanović 9 (2-1 za dva, 4-2 za tri, 3as), Ždero 10 (2-2 za tri, 3sk, 3as), Torović 1, Marić 21 (9-5 sl.bacanja, 16-8 za dva, 5sk, 2as).

Akademik polako tone na tabeli i trenutno zauzima 12. mesto, a naredni ispit će biti veoma težak za njih. Na teren u srbobransku sportsku halu u subotu, 25. novembra sleće lider Sloboda iz Užica koja ima samo jedan poraz (upravo od Kolubare u prethodnom kolu).

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Srbije: