Loša forma odbojkašica Elan Voleja

Ne ide ove takmičarske godine odbojkašicama Elan Voleja, a u tu lošu sliku uklopio se i novi maksimalan poraz koji je doživljen od Novog Sada – bilo je 0:3 (17:25, 13:25, 21:25) u susretu odigranom u 5. kolu Druge lige Srbije u nedelju, 12. novembra 2017. godine.

Kada se pogleda tabela, jasno je da su Novosađanke važile za velikog favorita, bez obzira što su igrale na parketu sportske hale u Srbobranu. Gostujuća ekipa je ubedljivo prva sa svim pobedama, dok su narandžaste pri dnu lestvice, u društvu koje će se boriti za opstanak.

Ni u prvom, a ni u drugom setu ništa nije funkcionisalo u igri Elan Voleja, pa su devojke ukupno upisale tek 30 poena. U trećem činu su pružile veći otpor, međutim odbojkašice Novog Sada su htele što pre da završe posao i nisu dozvolile ni promil nade mladim Srbobrankama.

Elan se posle ovog poraza spustio na tabeli i trenutno drži desetu poziciju u konkurenciji 12 klubova. Šansa da upišu drugu pobedu u sezoni pruža im se u novoj rundi šampionata gde će još jednom igrati na svom parketu, a u nedelju, 19. novembra od 17 časova rival će im biti Partizan iz Sremskih Karlovaca.

Darko Vujinović