Mladost Turija pala posle pet setova

Poklekli su prvi put kod kuće ove sezone odbojkaši Mladosti. Ekipa iz Turije položila je oružje pred Šidom posle pet setova – 2:3 (20:25, 21:25, 27:25, 25:19, 13:15) u meču odigranom u okviru 5. kola Druge lige Sever u subotu, 11. novembra 2017. godine.

U izuzetno napornoj utakmici, domaćini su loše počeli, pa su tako prva dva čina igre pripala gostujućem timu. Međutim, nisu se predavali Turinci. Kada je već izgledalo da je pobednik odlučen, igrači Mladosti se dižu iz pepela i prvo smanjuju prednost Šiđana, a zatim i uspevaju da vrate neizvesnost u susret nakon izjednačenja na 2:2. U taj-brejku presudila je sreća koja je svo vreme bila na strani rivala odbojkaša iz Turije, te su posle više od dva sata psihički i fizički iscrpljujuće igre gosti ipak otišli kući sa više bodova u džepu.

Mladost je i dalje četvrtoplasirana ekipa prvenstva, a sada im sledi težak megdan, jer u nedelju, 19. novembra idu na noge lideru Druge lige Srbije, imenjaku iz Nove Pazove. Početak ovog duela zakazan je za 20 časova.

Darko Vujinović