Turinci bez plena, Nadaljčanima bod

Preporod se preporodio protiv fudbalera Mladosti. Turinci su dali veštačko disanje klubu iz Novog Žednika koji je slavio posle nepuna dva meseca, a rezultat meča odigranog u nedelju, 12. novembra 2017. godine u 13. kolu Vojvođanske lige Sever glasio je 2:0 (1:0) za domaće.

Očekivao se prvenac u gostima ove sezone, međutim Mladost je pokazala da ne igra isti fudbal kod kuće i na strani. Preporod je kandidat za ispadanje u niži rang i pripada takozvanom ''donjem domu'', ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno Turincima da upišu debitantska tri boda kad ne igraju pred svojim navijačima. Ovo je bio treći vezani okršaj u kom fudbaleri koji brane boje Mladosti nisu zatresli mrežu, mada ih to sada nije koštalo proklizavanja u društvo slabije plasiranih ekipa (ostali su sedmi).

Turinci će u idućem kolu biti na velikom iskušenju, a hoće li nastaviti pozitivnu seriju kod kuće (pet pobeda i dva remija) biće poznato posle utakmice sa liderom i imenjakom iz Bačkog Petrovca koja se igra u nedelju, 19. novembra sa početkom u 13 časova.

Remi Napretka i Njegoša

Zabeležili su Nadaljčani prvi bod na svom terenu nakon mesec i po dana. Sa suprotne strane našli su se igrači Njegoša u meču koji je bio na programu u nedelju, 12. novembra 2017. godine u okviru 13. kola PFL Subotica, a čiji je krajnji ishod bio 1:1 (1:1).

Tako su igrači Napretka, posle pobede nad Horgošem u prethodnoj rundi, upisali na svoj konto još jedan bod, a on je doneo bolju situaciju na prvenstvenoj lestvici za njih, jer su se sa dvanaestog podigli na deseto mesto sa osvojenih 14 bodova.

Klub iz Nadalja već u nedelju, 19. novembra očekuje novi ispit kada će od 13 sati biti domaćini, za četiri mesta lošije plasiranom, Radničkom iz Bajmoka.

Darko Vujinović