Budi se Mladost-Radost, torpedovano Jedinstvo

Čini se da na Rajčur stižu bolji dani ili bar tako izgleda posle tri uzastopne pobede koje su upisali fudbaleri Mladosti-Radosti.

Belo-crveni su bili nemilosrdni prema Jedinstvu iz Bačkog Petrovog Sela koje su u u nedelju, 12. novembra 2017. godine okviru 10. kola Međuopštinske lige srušili rezultatom 4:1 (2:1).

Od samog početka meča bilo je jasno da će sve ići na vodenicu pulena trenera Dragana Matarugina. Već u četvrtom minutu igre, nakon prodora napadača Srbobranaca Ivana Filipovića, najbolji strelac ekipe Dejan Živkov plasira loptu u mrežu. Do dupliranja prednosti krajem poluvremena, Mladost-Radost je pokušavala dva puta udarcem sa distance, kao i preko pomenutog Živkova čiji je šut završio tik pored stative gola Jedinstva.

Špic Filipović je bio taj koji je u 34. minutu bio najspretniji u šesnaestercu ekipe iz Bačkog Petrovog Sela, ali malo kasnije, gosti ne ostaju dužni, pa uspevaju da savladaju domaćeg golmana Miloša Draču, iskosa sa desne strane. To je praktično bio i jedini njihov udarac u prvom delu, dok su Rajčurci bili konkretniji.

Povratnik među stative - Miloš Drača

Samo nekoliko trenutaka nakon što je arbitar Matić dao znak za početak drugog poluvremena, Đorđe Golupski povećava rezultat na 3:1 u korist Srbobranaca, a priliku da poboljša golgeterski saldo ni ovaj put nije propustio mladi Dejan Živkov koji u 51. minutu prelepim lobom matira čuvara mreže Jedinstva.  

Deset golova u sezoni - Dejan Živkov

Uprkos tome što su imali veliku zalihu, fudbaleri Mladosti-Radosti nastavili su sa atacima, pa je lopta u jednom trenutku umalo prešla gol liniju gostiju. Zatim su se ređale situacije koje su mogle da dovedu do promene rezultata u korist Srbobranaca, talentovani Živkov probao je i glavom da nadmudri golmana, Ćika je gađao iz slobodnog udarca, Saždakov iz šesnaesterca...Jedinstvo je za to vreme imalo šansu kada se igrač tog kluba našao jedan na jedan sa čuvarem mreže belo-crvenih Dračom, ali gostujući fudbaler nije bio precizan.

Krajni rezultat je tako glasio 4:1, a nova tri zabeležena boda obezbedili su Rajčurcima bolji plasman na tabeli, te su sada na petoj poziciji u konkurenciji 11 timova Međuopštinske lige.

Mladost-Radost je igrala u sledećem sastavu: Miloš Drača, Darko Konatar, Miroslav Tepić, Nikola Srdanov, Bojan Živanović, Dejan Vidaković (k), Ervin Hodonicki, Đorđe Golupski, Jovan Sadžakov, Ivan Filipović, Dejan Živkov.

Sa klupe su šansu dobili: Goran Ćika, Viktor Tot i Darko Filipović.

Iako bi naredni susret trebalo da odigraju na strani, u Staroj Moravici, tamošnji klub Sloboda renovira stadion, pa sve utakmice igra u gostima. Tako će i Mladost-Radost u poslednjem meču ove godine biti domaćin pomenutom ''fenjerašu''koji nema ni jedan upisan bod, a taj duel je po rasporedu zakazan za subotu, 18.novembar od 13 časova i 30 minuta.

Foto: Darko Vujinović

Darko Vujinović