Strelci zakazali, Srbobranu samo bod

Baš kao i utakmici prethodnog kola, fudbaleri Srbobrana nisu bili dovoljno spretni da postignu pogodak, ali sada bar nisu dozvolili ni da se zatrese njihova mreža.

Susret 13. kola Vojvođanske lige Sever sa Slogom iz Čonoplje odigran u subotu, 11. novembra 2017. godine završen je miroljubivim rezultatom – 0:0.

Imajući u vidu činjenicu da se rival plavih sa Vašarišta nalazio u seriji od pet mečeva bez pobede i da je ekipa sa stadiona u Šumici drugoplasirana na tabeli, bilo je jasno ko je važio za favorita pre početnog sudijskog zvižduka. Ali suva statistika često samo pokazuje, a ništa ne otkriva, pa je to i ovog puta bio slučaj.

Prisutni na stadionu u Čonoplji mogli su da vide tvrdu utakmicu, a domaća Sloga pružila je bolju partiju u prvom delu igre. Imala je i tri šanse koje su mogle da donesu radost u njihovom taboru, ali golman Latinović je bio siguran. A na samom isteku 45. minuta golgeter Srbobranaca Branislav Hađinac izlazi sam pred čuvara mreže kluba iz Čonoplje i biva neprezican.

Opasan i neprecizan - Branislav Hađinac

U drugom poluvremenu se odnos snaga promenio. Plavi sa Vašarišta su popravili igru, pokušavali da nadmudre odbranu domaćina, međutim rezultat se nije menjao. Rezervisti Španoviću je poništen gol zbog ofsajda, a napadač Marjanov nešto kasnije ne uspeva da pogodi. Sreću su ponovo oprobali Španović i Hađinac, ali nišanske sprave nisu bile dobro podešene. Zatresla se i prečka posle udarca stamenog centarhalfa Apića.

Inače, ekipa trenera Kneževića je bila oslabljena neigranjem standardnih igrača Nikole Kosovića i Uroša Bojovića, dok je iskusni štoper Nenad Nastić još uvek odsutan zbog povrede.

Srbobran je igrao u sastavu: Nemanja Latinović, Vlade Bubnjević, Nemanja Tešanović (Vuk Španović), Mladen Apić, Miloš Ubović, Darko Tešanović, Danilo Pejović, Borislav Ikrašev (k), Nikola Vujičić, Aleksandar Marjanov (Luka Kosmajac), Branislav Hađinac.

Pred Vašarišćanima je gostovanje Bačkoj iz Pačira koja se nalazi u donjem delu tabele i gde se ne očekuje ništa drugo osim tri boda, a taj duel je na programu u nedelju, 19. novembra od 13 časova.

Darko Vujinović

Tabela Vojvođanske lige Sever: