Loša odbrana koštala Akademik poraza u Leskovcu

Iako su košarkaši Akademika bili u igri za pobedu sve do poslednja četiri minuta meča, Zdravlje je dodalo gas i razrešilo sve dileme oko konačnog ishoda. 

Srbobranci su se iz Leskovca vratili pognutih glava, a susret 6. kola Druge lige Srbije odigran u subotu, 11. novembra 2017. godine završen je rezultatom 107:86 (26:26, 26:16, 27:28, 28:16) u korist domaćina.

Izabranici stratega Jovice Andrića su tako vezali treći poraz u prvenstvu, ali zadržali su se na desetoj poziciji tabele. Plavi su nakon prve četvrtine bili u egalu, dok su na veliki odmor otišli sa deset poena zaostatka. Držali su se i u nastavku utakmice, a presudna je bila poslednja deonica kad igrači Akademika nisu uspeli da preokrenu u momentu kada su prišli na minus četiri.

Ekipa Zdravlja je to umela da kazni, pa ih je, kao se bližio kraj okršaja, ubacila i samlela u svoju mašinu. Najviše problema Srbobrancima su zadavali Stanojević i Jović koji su zajedno postigli čak 57 poena! Dok se lomilo gosti su zaradili tehničku grešku, ali i dve namerne lične, mada je po šefu struke Andriću ipak nije odlučilo to, već manjak energije u odbrani njegovog tima.

    - Napad je dobro funkcionisao, ali loše smo igrali defanzivu i imali previše lako primljenih koševa. Problem je bio i što devet dana na treningu nisam raspolagao sa više od osmorice igrača zbog povreda i bolesti, a i zbog toga što je četvoro njih sa fakultetom išlo u Pariz – istakao je naš sagovornik.

Već u sredu, 15. novembra sa početkom u 19 časova, Akademik dočekuje Žarkovo iz Beograda.

    - Po meni je to bukvalno najbitniji meč u sezoni, biti ili ne biti, iako je na programu tek sedmo kolo. Moramo ih savladati i nadam se da ćemo uspeti u tome. Posle toga, u subotu putujemo  za Lazarevac, ako dobijemo ta dva duela, vraćamo se u normalu, međutim biće veoma teško – zaključuje Jovica Andrić.

Akademik: Babić, Turanjanin 8 (4-2 za tri, 3sk), Arnaut (3as), Tomašević 5 (3-1 za dva, 4-1 za tri, 2sk, 1as), Janković, Nićin 2, Tutorov 9 (3-2 sl.bacanja, 2-2 za dva, 4-1 za tri, 6sk, 2as), Asanović 6 (7-3 za dva), Živanović 13 (6-5 sl.bacanja, 5-4 za dva, 4-1 za tri, 5as), Miljanić, Torović 11 (8-5 za dva, 2sk), Marić 29 (9-7 sl.bacanja, 17-11 za dva, 8sk, 3 as).

Darko Vujinović

Tabela Druge lige Srbije: