Salašarsko pozorište samo obilazi Srbobran ove godine

Salašarsko pozorište ove godine neće gostovati u Srbobranu...

Umesto u Srbobranu ovo malo pozorište danas gostuje u Malom Iđošu. Ovo pozorište i ove godine gostuje u više od dvadeset mesta u Vojvodini ali ne i u Srbobranu. Kako saznajemo od Zoltana Ifiju, zaduženog za kulturu u Opštini Srboaban, sadržaj ove  predstave nije prilagodjen za gledaoce mlađe od 18 godina zbog priče u kojoj se nalazi dosta erotskog i vulgarnog sadržaja. A pošto je pozorište svaki put prikazivano u dvorištu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" nema načina da se zabrani ulaz maloletnim gledaocima. Kako saznajemo od organizatora, Atile Mađara predstava je pravljena po knjizi u kojoj se stvarno svašta može naći, ali je tekst prilagodjen pozorišnom komadu i neprilagođenih detalja nema.

Sutra, 24.07.2014. od 21h ovo pozorištance će biti u Temerinu odakle će biti pušten direktan stream tako da putem interneta možete da pratite predstavu u celosti.

Predstavu pratite na sledećem linku: Salašarsko pozorište

Iskreno se nadamo da će sledeće godine srbobranska publika moći da gleda ovo pozorište u svom selu, a da će ovaj nesporazum otići u zaborav, i da ćemo nastaviti tradiciju gostovanja ovog putujućeg Salašarskog pozorišta.