13. Muzika naših predaka – XIII. Őseink Zenéje

 

 

Kulturna manifestacija Muzika naših predaka po trinaesti put će se organizovati 17. januara 2015. godine sa početkom u 19 časova u hali sportova u Srbobranu.

 Na koncertu nastupaju: vokalna solistkinja Betina Bakoš iz Orošhaze, grada pobratima, orkestar izvorne narodne muzike „Tallabille” (Budimpešta), „Tisza Banda”(Segedin), Zoltan Sabosa drugarima, folklorna grupa „Halas Táncegyüttes” i vokalna solistkinja Orsolja Bača iz Kiškunhalaša i Atila Varga (gajde, Subotica).

Prateću manifestaciju organizuje grupa za narodni vez MKUD „Aranj Janoš”: čipkarice i šivariceiz Kiskunhalaša će prezentovati tehniku šivanja halaške čipke, a zainteresovani će moći pogledati i izložene eksponate ove poznate rukotvorine. Halaška čipka jedan je od najpoznatijih mađarskih simbola. Jedini grad u Mađarskoj sa stogodišnjom tradicijom šivanja ove čipke je gradić na jugu zemlje, Kiškunhalaš.

Organizatori manifestacije su MKUD „Aranj Janoš” i Kulturni Centar „Gion Nandor”.  Sponzor manifestacije je Opština Srbobran.

Pogledajte kako je bilo pre dve godine na 11. Muzici naših predaka