U subotu dodela ''Lenkinog prstena'', Vojin Ćetković govori stihove

Centralna svečanost manifestacije ''Lenkin prsten'' održaće se u subotu, 18. novembra 2017. godine od 19 časova u Pozorištancu kada će Miroslavu Aleksiću za pesmu ''Taj tren'' biti uručena istoimena književna nagrada za najlepšu ljubavnu pesmu objavljenu između dve dodele ovog priznanja.

U okviru svečanog programa biće odigrana monodrama ''Ja, Laza Dunđerski'' koga će tumačiti član Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović, nastupiće i Hor Akademskog kulturno-umetničkog društva ''Lola'' iz Beograda, a stihove čuvene pesme Laze Kostića ''Santa Maria della Salute'' govoriće popularni glumac Vojin Ćetković.

Podsetimo, četvorodnevna manifestacija započeta je u četvrtak kada je u Galeriji Doma kulture otvorena izložba slika ''U Lenkinom prstenu'', potom je dan kasnije na istom mestu promovisana monografija o porodici Dunđerski ''Čudo u Čibu'', a nedelja, 19. novembar biće posvećena mladim pesnicima opštine Srbobran koji su imali priliku da učestvuju na konkursu ''Lenkin prsten''. Taj događaj održaće se u Pozorištancu od 19 časova.

Darko Vujinović