Izložba slika ''U Lenkinom prstenu'' u Domu kulture

Otvaranje izložbe slika pod nazivom ''U Lenkinom prstenu'' zakazano je za četvrtak, 16. novembar 2017. godine u 19 časova u Galeriji Doma kulture u Srbobranu.

Ulaz je slobodan, a javnosti će tom prilikom biti predstavljena dela nastala na likovnoj koloniji održanoj tokom avgusta. Ovo je međutim samo prvi događaj koji se organizuje povodom manifestacije ''Lenkin prsten''. Dan kasnije, u petak, 17. novembra u isto vreme na istom mestu, održaće se promocija monografije o porodici Dunđerski "Čudo u Čibu", autora Vesne Dimitrijević i Ilije Tucića.

Centralni program, uručenje nagrade ovogodišnjem laureatu Miroslavu Aleksiću, zakazano je za subotu, 18. novembar, u sali Pozorištanca. Za ovu priliku biće odigrani segmenti iz monodrame Zorana Subotičkog "Ja, Lazar Dunđerski" u izvođenju glumca Srpskog narodnog pozorišta Miodraga Petrovića, zatim će nastupiti hor AKUD "Lola" iz Beograda, dok će na kraju će stihove pesme ''Santa Maria della Salute'' kazivati poznati glumac Vojin Ćetković.

Poslednje veče ovogodišnje svečanosti, u nedelju, 19. novembra, biće posvećeno mladim pesnicima opštine Srbobran koji su imali priliku da učestvuju na konkursu "Lenkin prsten".