Film "Stara škola kapitalizma" ponovo u Turiji!

Stara škola kapitalizma, film Želimira Žilnika, biće prikazan, nakon pet godina od premijere, ponovo u Turiji. Nakon Insbruka, Moskve, Beča, Njujorka, Londona, Melburna, Minhena, Zagreba, Beograda, Skoplja, Sarajeva..., film će biti, ponovo, prikazan tamo gde je i nastao, u Turiji.

Pet godina od premijere filma Stara škola kapitalizma biće obeležena u Turiji u subotu 13-og septembra 2014. Sa početkom u 19,30. U sportskoj Sali predstaviće se glumci i režiser Želimir Žilnik i prisetiti se snimanja ovog kultnog filma u Turiji i Srbobranu. O filmu će govoriti i ugledni pisci, novinari i filmski kritičari. Ulaz z sve posetioce je slobodan.

Radnja filma „Stara škola kapitalizma" smeštena je usred talasa radničkih protesta koji se šire Srbijom. Revoltirani radnici provaljuju kapije fabrike u kojoj su radili i otkrivaju pustoš koju su za sobom ostavili novi vlasnici. Slede sukobljavanja, među kojima i okršaj između radnika u opremi za američki fudbal protiv gazde i njegovog obezbeđenja u pancirima. Grupa mladih anarhista u znak solidarnosti kidnapuje gazde i uzima ih kao taoce.

U filmu igraju Živojin Popgligorin, Lazar Stojanović, Branimir Stojanović, Zoran Paroški, Ratibor Trivunac, Slobodan Marković i Rade Ćurčin.