Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Relja Kurjački novi član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu

Relja Kurjački iz Srbobrana je novi član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu. On je na 14. sednici Skupštine opštine održanoj u utorak, 26. septembra 2017. godine glasovima 17 odbornika (bez glasa protiv) izabran za naslednika Nebojše Nedeljkovića koji je razrešen ove funkcije zbog prelaska na novu dužnost.

U okviru druge tačke dnevnog reda koja se bavila ovom temom, predsednik opštine Radivoj Paroški podneo je predlog za razrešenje Nedeljkovića i istovremeno predložio da se na njegovo mesto izabere Relja Kurjački iz Srbobrana.

Kako je poručio u svom govoru pred prisutnima akcenat ukupne poljoprivredne aktivnosti stavlja se na razvoj poljoprivrede, te je neophodno usmeriti ukupno znanje ljudske i materijalne potencijale opštine u ovom pravcu.

    - Smatram da Relja Kurjački može stručno, odgovorno i efikasno doprineti razvoju poljoprivrede u našoj opštini, pa time i njenom bržem ukupnom razvoju, što je i naš cilj – naveo je Paroški.

Obrazlažući svoj predlog prvi čovek opštine je rekao da Kurjački potiče iz stare srbobranske porodice i da je rođen 14. jula 1970. godine u Novom Sadu gde je završio osnovnu, a srednju poljoprivrednu školu u Futogu.

    - Diplomirao je 1996. godine na Ratarsko-povrtarskom smeru. Nakon završetka studija zapošljava se kao pripravnik u AD Pionir Srbobran gde je radio godinu dana i položio pripravnički ispit, a nakon toga zapošljava se u Zemljoradničkoj zadruzi Turija na mestu šefa mehanizacije. Tu je bio od 1998. do 2005. godine. Tada zajedno sa Dragovanom Tomićem osniva svoju firmu Turinka DOO iz Turije u kojoj i danas radi. Ova firma danas zapošljava 125 ljudi u stalnom radnom odnosu, obrađuje oko 4.000 hektara zemljišta, ima dve farme muznih krava, ukupno 1.000 grla, kao i farmu svinja na Mlaki u Srbobranu. Takođe poseduje 11 hektara voćnjaka jabuke, silos kapaciteta 6.500 tona u Turiji i svu prateću mehanizaciju – naglasio je Radivoj Paroški.

Kako je još kazao, trenutno grade farmu tovnih bikova između Turije i Nadalja, a u planu je proširenje kapaciteta silosa i izgradnja hladnjače.

    - Od 125 radnika koje zapošljavaju, imaju šest diplomiranih agronoma, dvoje diplomiranih ekonomista, tri diplomirana veterinara i sedam poljoprivrednih i veterinarskih tehničara – podvukao je predsednik opštine.

Na kraju svog obrazloženja, čulo se da se Relja Kurjački iz Novog Sada u Srbobran doselio 2002. godine, ali da od rane mladosti dolazi u Srbobran gde se njegova porodica aktivno bavi poljoprivredom.

    - Ceo život se nije odvajao od poljoprivrede, kako kroz porodični posao, tako i kroz obrazovanje i poslovne poduhvate. Oženjen je i otac četvoro dece – zaključio je Paroški i dodao da Kurjački nije član nijedne političke stranke.

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner