Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Lokalna samouprava organizuje projekte javnih radova, stručnu praksu i pomoć preduzetnicima

Lokalna samouprava zajedno sa Nacionalnom službom za zapošljavanje ima dva programa, a tiču se projekta javnih radova na teritoriji opštine Srbobran, samozapošljavanja i stručne prakse. Isto tako, delovaće se i u pravcu osnaživanja preduzetništva, odnosno malih i srednjih preduzeća.

Prema rečima predsednika Radivoja Paroškog, program sufinansiranja je u visini od oko šest miliona dinara, a učešće Opštine iznosi 50 posto, isto koliko i učešće Nacionalne službe za zapošljavanje.

On je u intervjuu za "Radio Srbobran" otkrio da javni radovi treba da počnu 1. septembra i da će na tim poslovima biti zaposleno 44 radnika.

    - Od toga imamo dva programa za samozapošljavanje. Obezbedićemo oko 100.000 dinara za početak privatnog biznisa i program stručne prakse koja će se odvijati u Domu zdravlja "Dr Đorđe Bastić" i u Predškolskoj ustanovi "Radost" za ukupno četiri lica. Ukupno će 50 ljudi kroz ovaj program obezbediti određenja primanja u periodu od tri do šest meseci – govori Paroški.

Naš sagovornik poručuje da pored privlačenja kapitala i povećanja mogućnosti za zapošljavanje u našoj opštini, mora da se vodi  računa i o preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima.

    - Upravo je to program sa kojim izlazimo, gde takođe idemo na samozapošljavanje, odnosno osnaživanje preduzetničke inicijative kod lica koja su spremna da uđu u otvaranje novih preduzetničkih radnji ili malih preduzeća. Ovde je reč o samozapošljavanju, a to znači da obezbeđujemo sredstva za otvaranje novih preduzetničkih radnji ili malih ili srednjih preduzeća. To je za početak iznos od 200.000 dinara, ali obezbeđujemo i do 500.000 dinara za osnaživanje već postojećih preduzetničkih radnji, malih i srednjih preduzeća gde ćemo na takav način malo olakšati rad naših preduzetnika – navodi predsednik opštine.

Paroški dodaje još da će konkurs uskoro biti objavljen i da svako ko ima određenu preduzetničku inicijativu, potrebu za proširenjem svoje delatnosti ili ideju da otvori preduzetničku radnju ima šansu da kroz ovaj projekat lokalne samouprave dođe do određenih sredstava i da mu se na taj način pomogne u ostvarivanju zamisli.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner