Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Uskoro besplatan autobuski prevoz na teritoriji opštine Srbobran

Stanovnici opštine Srbobran uskoro mogli bi da koriste besplatan autobuski prevoz koji će ići linijom Srbobran-Turija-Nadalj i obrnuto, a lokalna samouprava je na dobrom putu da obezbedi nekoliko korisnih linija koje će omogućiti lakši prevoz po samom Srbobranu, poručio je predsednik opštine Radivoj Paroški za naš radio.

Tim povodom opštinski čelnici su razgovarali sa predstavnicima ''Bečejprevoza'', a Paroški je objasnio kakvi su planovi.

    - Smatramo da su linije koje postoje dosta  nerentabilne i da ih naši građani retko koriste. Želimo da dođemo do kvalitetnijih veza i linija koje će biti najbolje, ali to je nešto što moramo da ispitamo na samom terenu. Stanovnici Turije i Nadalja treba da imaju jednake uslove kao Srbobranci i da u centar opštine uvek mogu da dođu. Kroz kompletan posao koji ćemo zaključiti obezbedićemo lagodniju poziciju naših građana kada se radi o prevozu – poručuje Paroški.

Pored toga, razmišlja se i o pilot projektu o kome se ranije govorilo, a to je lakši prevoz u Srbobranu koji bi pomogao pre svega učenicima iz udaljenijih delova mesta.

    - Znamo da recimo deca sa Vašarišta ili Begluka nekad treba da prelaze i po dva kilometra. Praktično, obezbedićemo nekoliko linija koje će omogućiti prevoz đaka, ali ne samo njih, već i svih kategorija naših građana. Videćemo da li postoje potrebe, želje i mogućnosti da se uvedu linije koje bi bile korisne – ističe naš sagovornik.

On je govoreći o đačkim i studentskim mesečnim kartama naglasio da je lokalna samouprava na dobrom putu da obezbedi veoma povoljne uslove za njih.

   - Razgovarali smo sa prevoznikom da mesečne karte budu subvencionisane u skladu sa sredstvima koja možemo da obezbedimo iz budžeta i da one budu povoljnije nego što su bilo koje druge – zaključuje Radivoj Paroški.

Darko Vujinović

 

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner