Upozorenje
  • Neuspešno učitavanje XML datoteke

Delegacija opštine Srbobran posetila nemačku ambasadu, Čestić se nada saradnji

Povodom predstojećeg dečijeg muzičkog takmičenja ''Srbija u ritmu Evrope'' gde će se među dvadesetak gradova učesnika naći i predstavnice Srbobrana koje će pevati na nemačkom jeziku, ambasador ove zemlje u Beogradu Aksel Ditman je u četvrtak, 1. juna 2017. godine  priredio prijem u svojoj rezidenciji za delegaciju opštine Srbobran.

U njoj su se našli predsednik Neško Čestić, prvi čovek Skupštine Radivoj Paroški, v.d. direktora Doma kulture Branislava Sekulić i tri devojčice koje će učestvovati na pomenutom festivalu, Đurđina Marunić, Bojana Jelić i Jelena Trifunović.

Predsednik opštine Srbobran je objasnio da je želja bila da na takmičenju ''Srbija u ritmu Evrope'' predstavljamo upravo Nemačku i da pevamo na njihovom jeziku.

    - Susret sa ambasadorom Ditmanom smo iskoristili da predstavimo potencijale naše opštine i pozovemo njegovu ekselenciju da nas poseti, jer smo uvereni da imamo šta da ponudimo nemačkim prijateljima. Verujem da u mnogim oblastima u budućnosti možemo postati partneri i zato želimo da razvijamo saradnju na polju privrede, turizma, kulture i sporta. Očekujemo interesovanje za uspostavljanje odnosa, a podrška amabasadora Ditmana može biti od presudnog značaja – poručio je Čestić i pozvao nemačkog diplomatu da bude gost Srbobrana i da se tom prilikom uveri čime raspolaže opština na čijem se čelu nalazi.

Izvršni direktor festivala ''Srbija u ritmu Evrope'' Igor Karadarević je prilikom posete Ditmanu rekao da su pripreme za takmičenje u završnoj fazi.

    - Prva televizija će direktno prenositi finale koje će se održati u Somboru, 25. juna od 11 časova. Susreti ambasadora i predstavnika gradova učesnika su u punom jeku i nestrpljivo čekamo finale – govori Karadarević i dodaje da se nada dobrom programu, a pre svega dečijoj sreći.

Inače, gosti iz Srbobrana su iskoristili priliku tokom boravka u Beogradu i obišli Nemačku školu  u prestonici Srbije.

Darko Vujinović

vremenska prognoza

Srbobran

Vlažnost

Vetar

baner